Dat 90’s muziek nog steeds razend populair is blijkt wel uit de vele evenementen en party’s die door het jaar heen georganiseerd worden. We Love The 90’s in het Nijmeegse Goffertpark is het grote 90’s outdoor evenement en ook deze editie was helemaal uitverkocht.

Het veld lag er goed bij, de aankleding van de Mainstage was tiptop en natuurlijk mocht ook de Hakkûhtent niet ontbreken. Naast de diverse eet- en drinkstandjes was er voor de waaghalzen ook nog een heuse kermisattractie opgesteld. De weergoden waren Nijmegen echter niet echt goed gezind en er waren gedurende de dag enkele flinke regenbuien, maar dat mocht de pret van de in poncho’s gehulde bezoekers niet drukken.

Met namen als T-Spoon, Aqua, Nakatomi, Charly Lownoise & Mental Theo en DJ Paul Elstak op het affiche beloofde het een waanzinnig mooist feestje te worden, waarin de jaren ’90 herleefden. Maar ook Dune, Darkreaver, Special D, Culture Beat, Ace of Base, Party Animals en Critical Mass maakten hun opwachting. De bezoekers kwamen geheel in stijl uitgedost: menig Aussie- en Cavello-trainingspak kwam voorbij in combinatie met diverse Nike Air Maxen, een waar genot voor het oog.

Na de eerste flinke regenbui was het tijd voor het optreden van T-Spoon. De formatie rond zangeres Linda Estelle liet zien dat ze nog steeds een groot feest kunnen bouwen. ‘A part of my life’, ‘Mercedes Benz’ en ‘No time to waste’ werkten aanstekelijk, maar ‘Sex on the beach’ blijft toch de all time favorite, inclusief het bijbehorende dansje. De ode die Linda Estelle aan Nijmegen bracht was prachtig en zorgde bij menig bezoeker voor kippenvel en resulteerde in een groot applaus.

De Zweedse zangeres Jenny Berggren van Ace of Base zorgde voor menig ohja-momenten toen ze liedjes als ‘All that she wants’ en ‘The Sign’ ten gehore bracht. Dit werd dan ook luidkeels door menig bezoeker meegezongen.

Optredens van Nakatomi staan altijd garant voor een feestje. De schitterende dansact aan het begin van de show en de in trainingspakken gehulde danseressen die met vlaggen zwaaiden zorgden voor een mooi plaatje. Het aanstekelijke enthousiasme van zangeres Angela zorgde ervoor dat de show van Nakatomi in de Hakkûhtent een groot feest werd. . Er werd flink op los gehakt op ‘I’m a raver’ en ‘Sing’.

Ook de Duitse eurodance formatie Culture Beat maakte hun opwachting in Nijmegen en bracht de toeschouwers terug naar de jaren ’90 met onder andere hun hit ‘Mr. Vain’. Waarbij de zon zich weer even mooi liet zien en wat voor extra energie zorgde bij Culture Beat en het publiek.
Charly Lownoise & Mental Theo weten als geen ander hoe ze de tent op z’n kop moeten zetten en dat was op de Mainstage kinderspel. Het enthousiaste duo, dat in de jaren ’90 razend populair werd met hun happy hardcore, maakte er een fantastisch feestje van. In een mooie set kwamen hits als ‘Stars’ en ‘Fantasy World’ voorbij, maar ook nieuw werk. Zo stuiterden ze tussen het draaien door ook lekker mee op hun muziek op de dj-booth en voor op het podium, wat voor extra beleving zorgde.

De Deense dance-act Aqua kwam in originele bezetting en compleet met live band naar Nijmegen. René en Lene kregen al flirtend het publiek vrijwel direct op hun hand. Tijdens sterke uitvoeringen van liedjes als ‘Dr. Jones’, ‘Cartoon Heroes’ en ‘My oh my’ voelde het even zo alsof de tijd had stilgestaan en waande men zich terug in de 90’s. Het publiek werd getrakteerd op Aqua-frisbees en natuurlijk mocht ook de grootste hit ‘Barbie Girl’ niet ontbreken op de setlist.

Ondertussen was er ook veel te doen in de Hakkûhtent, een van de grootste highlights was de set van Darkraver. Met zijn stampende beats liet de altijd lachende dj de afgeladen volle tent op zijn grondvesten trillen, met al het hakkende publiek was dit een waar genot voor het oog.

Maar de ultieme afsluiter van We Love The 90’s was toch wel DJ Paul Elstak. Op de Mainstage draaide hij een waanzinnige set, wat samen met danseressen en de flitsende lichtshow voor een waar spektakel zorgde. DJ Paul had goede zin en danste zelf ook hier en daar mee gedurende zijn set. ‘Turbo’, ‘Rave on’ en ‘Luv u more’ liet de menigte al lekker met de voeten van de vloer gaan, maar met het inzetten van ‘Rainbow in the sky’ kwam dit mooie feestje tot zijn hoogtepunt.

Ondanks de vele regenbuien kan ook deze editie van We Love The 90’s de boeken in als een waar succes! Met een perfecte line-up en een enthousiast publiek was het een geslaagd evenement, dat al bij het verlaten van het terrein doet verlangen naar de eerstvolgende editie in 2019.

Foto’s (c) Stefanie Portegies

Deel: