The Wetnecks mochten deze vrijdagavond van het Stöppelhaene-festival openen op de kleine Jupiler Stage. Een mooie setting voor deze band die een mix speelt van blue grass, country en rock ‘n’ roll. Het nadeel bleek echter dat het kleine veldje veel te klein was voor The Wetnecks. Het pleintje werd steeds voller en voller en er bleven maar meer mensen richting de Jupiler Stage lopen om te kijken wat daar toch aan de hand was. Deze zeven broers, van verschillende vaders, kwamen elkaar per toeval tegen en zijn duidelijk niet de slimste. Alle zeven wonen ze in Littletown, Alabama en kwamen door hun liefde voor muziek, en het feit dat ze echt niks anders konden, bij elkaar.

En ze hadden maar één droom: in Holland spelen. Want zanger Bill wist dat Holland de hoofdstad van Scandinavië is en ergens vlak achter Europa ligt. Een paradijselijk oord waar koud en warm water zo uit de muur komen! Na jaren proberen is het hen eindelijk gelukt om naar Nederland te komen. Hun show is een waar feest vol humor. Country-klassiekers werden afgewisseld met nummers als ‘Summer Nights’ uit Grease. Maar er was ook ruimte voor wat heavy metal van de beroemdste heavy metal band ter wereld: Abba! En inderdaad hun versie van ‘Mamma Mia’ klinkt erg heavy metal.

Later op de avond speelde het Orkest Over De IJssel op het hoofdpodium. Bijna de hele middag had het orkest al op het podium gestaan om ervoor te zorgen dat het die avond perfect klonk. Dit was ook nog maar het tweede optreden van het orkest dus ze konden meteen wennen aan het podium. Samen met het orkest kwamen ook Trijntje Oosterhuis en Erik Neimeijer, bekend als gitarist van de Bökkers, mee naar Raalte. Erik Neimeijer begon en leek in het begin wat ongemakkelijk zo zonder gitaar en de andere Bökkers maar dat kwam later helemaal goed. Trijntje Oosterhuis had totaal geen last van spanning en zong prachtig. De mooie mix van bekende nummers en het fantastische orkest maakte dit tot een bijzonder optreden.

Tegen tien uur brak het feest pas echt los toen Rowwen Héze het hoofdpodium op kwam. De band wist het Stöppelveld al snel te veranderen in een grote zingende en drinkende menigte. Voor de liefhebbers van Nederlandstalige muziek kwam Jannes de Sallandsche Herberg op z’n kop zetten. En voor de jongeren waren aan de andere kant van het Stöppelveld de jongens van de Beatcrooks bezig er een mooi feestje van te maken. En zo was het in beide tenten erg druk en was de sfeer uitstekend. En daar tussenin stonden de mannen van Rowwen Héze op het Stöppelveld het publiek te trakteren op een geweldig optreden. Jammer genoeg ging het daarna regenen en stonden de tenten opeens wel heel erg vol.


Zoals altijd sloten de Bökkers de vrijdag avond van Stöppelhaene af op het hoofdpodium. Ze begonnen even een kwartiertje later vanwege de regen maar het feest barstte meteen volledig los toen ze begonnen. Er zijn veel Bökkers-fans in Raalte en die laten zich echt niet wegjagen door een regenbui. Dus ondanks de regen stond het veld al weer snel vol na de regenbui en ging het feest vrolijk verder. Maar halverwege het optreden kwam er helaas weer een grote stortbui en verlieten veel mensen toch het terrein.

Foto’s (c) Filip Heidinga / Maxazine

Deel: