De hele middag was er op verschillende locaties in het centrum van Raalte muziek te horen. De zaterdagmiddag van Stöppelhaene stond traditiegetrouw in het teken van het bloazersfestival. Van twaalf tot zes kon je genieten van de vriendelijke muzikale strijd. De strijd eindigde op het Jupiler Stage tijdens de finale van het bloazersfestival. En dat allemaal onder het motto: meeblazen is belangrijker dan winnen.

Een 26-jarige rapper uit Capelle aan den IJssel was de eerste act tijdens de zaterdag avond van Stöppelhaene 2018. De hele dag had het al veel geregend en de avond verliep helaas niet veel beter. Gelukkig kwamen er veel mensen voorbereid naar het Stoppelveld en ging niet iedereen in de tent schuilen. Ronnie Flex zette intussen een geweldige show neer en het publiek genoot duidelijk.

Om tien uur kwamen de heren van Lijn 7 vol energie het podium van de Sallandse Herberg op. De coverband die werd genoemd naar de buslijn die hen naar de repetitieruimte bracht gaat intussen al weer heel wat jaren mee. De band speelde deze avond twee sets vol bekende nummers maar ook veel rook en confetti. Ruim twee uur stonden ze op het podium maar van enige vermoeidheid was niks te merken. Ook het publiek leek er niet genoeg van te kunnen krijgen. Sommige mensen kwamen in eerste instantie alleen maar de tent binnengelopen om te schuilen voor de regen maar vele bleven toen het weer droog werd.

Tegenover Lijn 7 stond op het hoofdpodium ook een coverband: The Dirty Daddies. Hierdoor ging ook op de zaterdagavond de muzikale strijd door. The Dirty Daddies bestaan intussen vijf jaar en hun show lijkt elk jaar weer groter te worden. Dit was tijdens Stöppelhaene helemaal goed te zien omdat ze vorig jaar ook op de zaterdagavond van Stoppelhaene stonden. Net als Lijn 7 speelden ze twee sets van ongeveer een uur. De eerste set werd nog geplaagd door regen maar tijdens de tweede set bleef het gelukkig droog.

Foto’s (c) Kor Heidinga / Maxazine

Deel: