Damon Fowler heeft, na een tijdje met zijn maatjes JP Soars en Victor Wainwright als Southern Hospitality getoerd te hebben, onlangs zijn zevende solo-cd uitgebracht met de titel ‘The Whiskey Bayou Session’. Fowler is geboren in Damon, Florida. Op zijn twaalfde begint hij met gitaar spelen en in de loop van de jaren kwamen daar de lapsteel en dobro bij. Zijn debuut verscheen in 1999 en inmiddels zijn we alweer zes eigen albums en een met Southern Hospitality verder.

‘The Whiskey Bayou Session’ is de eerste cd die verschenen is op het Whiskey Bayou label van Tab Benoit. Naast Fowler (zang, gitaar, lapsteel) horen we Todd Edmunds (bas), Justin Headley (drums) en Tab Benoit, die op enkele nummers gitaar speelt. Van de elf nummers zijn er acht door Fowler geschreven waarvan twee samen met Ed Wright en zes met Benoit. Muzikaal zitten we duidelijk in het gebied van de soulvolle blues. De soul komt niet in de laatste plaats van de wat hese stem van Fowler. Het resultaat is een prima album, dat van begin tot eind weet te boeien. Bijzondere vermelding verdienen naar mijn mening het eerste nummer, het soulvolle ‘It Came Out Of Nowhere’ met een fantastische gitaarsolo, het swingende ‘Running Out Of Time’ en het country-achtige ‘Candy’. Een mooi album. (7,5/10) (Whiskey Bayou Records)

Deel: