Big Harp George, die in het ware leven rondgaat onder de naam George Bisharat, is afkomstig uit de San Francisco Bay Area. Hij was advocaat, professor aan het UC Hastings College of the Law en expert op het gebied van rechten en politiek van het Midden Oosten. Nu wijdt hij zich fulltime aan de muziek. Hij is schrijver, zanger en bespeelt de chromatische harmonica. Hij rekent zelf George “Harmonica” Smith, William Clarke en Paul deLay als zijn grote invloeden.

Hij bracht al eerder twee cd’s en nu ligt zijn derde ‘Uptown Cool’ in de winkels. Op deze cd staan twaalf door George zelfgeschreven nummers. Hij wordt begeleid door een uitstekende band, bestaande uit Chris Burns (toetsen), Alexander Pettersen (drums), Joe Kyle (bas), Kid Andersen (gitaar, bas), Little Charlie Baty (gitaar), Michael Peloquin (sax), Mike Rinta (trombone, tuba), Derrick “D’Mar” Martin (percussie) en Loralee Christensen en Derick Hughes (backing vocals). Mede door het gebruik van blazers krijgt zijn blues een stevig soulvolle lading. Naast deze prettig in het gehoor loggende soulvolle blues weet hij ook in zijn teksten nog een boodschap mee te geven. De huidige Amerikaanse politiek, internet daten, het soms gestoorde gebruik van moderne technologieën, maar ook op een meer persoonlijk, zoals het beëindigen van een relatie. Niets wordt gespaard. Soms vilein, dan weer met humor. Mijn persoonlijke favorieten zijn ‘Nobody’s Listening’ en het gospelachtige humoristische ‘Lord make Me Chaste’. ‘Uptown Cool’ is voor mij een zeer prettige kennismaking met de muziek van Big Harp George. (8,5/10) (Blue Mountain Records)

Deel: