Bruce Katz kan terugkijken op een indrukwekkende carrière. Op zijn vijfde begon hij met pianospelen. Hij speelt piano, orgel en basgitaar, studeerde aan het Berklee College of Music, waar hij van 1996 tot 2010 verbonden was als docent. Hij heeft onder meer Big Mama Thornton, Ronnie Earl, Gregg Allman, Delbert McClinton, Duke Robillard begeleid. Daarnaast is hij ook met een eigen band actief. Zijn tiende album ‘Get Your Groove!’ is onlangs verschenen op het American Showplace Music label.

Bruce KatzOp dit album wordt Bruce Katz begeleid door Chris Vitarello (gitaar, zang) en Ray Hangen (drums) en zijn ABB-er Jaimoe (drums) en Matt Raymond (bas) op een aantal nummers te horen. Van de elf nummers zijn er negen originals te horen. Wat stijl betreft voert de blues de boventoon, waarbij uitstapjes naar jazz en soul zeker niet worden geschuwd. Het is niet verwonderlijk dat de cd wordt gedomineerd door orgel en piano, maar het voert te ver om te beweren dat dit uitsluitend pianoblues is. Daarvoor wordt voldoende ruimte gecreëerd voor het gehele palet.

 

Muzikaal zit het allemaal prima in elkaar. Het zijn goede nummers gespeeld door goede muzikanten, die er meer dan genoeg hun ziel hebben gelegd. Een van de nummers die wat mij betreft een bijzondere vermelding verdienen is de aan de overleden drummer Butch Truck opgedragen ‘Freight Train’. Hij was samen met Duane en Greg Allman en de hier aanwezige Jaimoe een van de oprichters van de Allman Brothers Band. Ook het door Vitarello gezongen en meegeschreven ‘Wasn’t My Time’ maakt indruk. Een prima album. (8,5/10) (American Showplace Music)

Deel: