De 38ste Parkpop zondag al weer, zoals gewend elke laatste zondag van juni was het feest in het Haagse Zuiderpark. Het was echt druk en dat was mede te danken aan het mooie droge weer met een zonnetje. Het was ook voor de zondag Parkpop gangers even wennen aan de nieuwe opzet met een open lucht podium aan de andere kant van het veld en een tent podium waar vroegâh het 2de podium stond. Wat ook opviel is dat het door de nieuwe opzet minder druk was bij de vele plekken om drank te bestellen nergens stonden echt lange rijen. Ook de festival markt stond op een nieuwe plek en dat was prima, je kon er rustig rondkijken in alle kraampjes.

DeWolff gaf een spetterend optreden op de Jupiler stage waar alle hoofdacts te zien waren. De 3-koppige band uit Limburg is het nog niet verleerd, vooral tijdens de snellere nummers deed het publiek lekker mee.

Na het optreden van DeWolff maakt Danny Vera zijn opwachting op het podium in de tent, ook deze tent stond weer vol, het viel op dat het publiek wel lekker mee deed, Danny Vera heeft iets unieks en het swingt.

Mensen die na het optreden van Danny Vera de tent verlieten waren vrolijk en genoten zichtbaar. Toen we de tent verlieten was het al druk bij het hoofdpodium, het volgende optreden was De Jeugd van Tegenwoordig. Deze gasten ze maken er altijd weer een feest van. Willie Wartaal werd na het eerste nummer het podium opgereden, ja opgereden want hij zat in een rolstoel met een gebroken been. Het publiek leek alle nummers te kennen van jong tot oud iedereen zong mee en ging uit haar dak.

Na dit spetterende optreden probeerden we weer bij de tent te komen maar dat viel niet mee want het was echt extreem druk voor het hoofdpodium, na wat omwegen kwamen we uiteindelijk bij de tent aan waar een optreden van Roachford plaats vond, langzaam liep het ook hier weer vol met publiek.

Lekker bijgekomen en relaxed na het optreden van Roachford gaan we weer richting het hoofdpodium wat behoorlijk vol stond met orgels en lampen op de achtergrond, de fotografen bereidden zich voor op een flinke bak tegenlicht maar dat viel gelukkig mee. The Analogues traden op met hun Beatle covers, soort Best of the Beatles, lekker optreden het klonk echt onwijs goed en veel meezingen dus.

Voor het laatste optreden gaan we in de tent kijken naar The Fratelilis, een schotse rock band die goede muziek maakt maar niet echt uitstraling had, of dat normaliter wel het geval is, geen idee. De drummer trok nog de meeste aandacht. De hit van The Fratellis ‘Chelsea Dagger’ gaf eigenlijk het publiek pas een beetje energie.

Op naar het laatste en zeker 1 van de optredens waar de fotografen naar uitkeken, de afsluiter van deze 38ste editie Parkpop was voor BLØF. Jeetje wat kunnen er veel mensen op dat veld, echt onwijs vol voor het podium, gelukkig mochten we de eerste 3 nummers van echt dichtbij meemaken, lucky us. Geweldig optreden, alle hits kwamen voorbij en iedereen zong mee en dansten, echt heel gaaf. De cover van The Scene ‘Iedereen is van de wereld’ werd ook gewaardeerd door het publiek en het ging los toen de Zeeuwse band ons verrasten met ‘O, o, Den Haag’ die naar hartenlust werd meegezongen.

Een mooi Parkpop weekend weer dus in 2018, op naar 2019……

Foto’s (c) Frank Bol / Maxazine

Deel: