De Eindhovense Def Americans Johnny Cash tribute band is een muzikaal eerbetoon aan de Man in Black, Johnny Cash. Dat deze band bekendheid geniet in de regio en ver daaromheen bleek vanavond wel weer. In een uitverkochte Cacaofabriek te Helmond hielden ze vanavond hun laatste optreden van de Folsom Prison Anniversary Clubshow tour. Een tribute band die ongeveer elke zaal van Nederland heeft platgespeeld, maar ook op verschillende festivals aangedaan heeft. Enkele festivals zijn Paaspop, Zwarte Cross, en Solar.

De show begon met voornamelijk nummers van het ‘Folsom Prison’-album met het zelfde boom-chicka-boomgeluid wat onmiddellijk herkend wordt van Johnny Cash. Dit live album is opgenomen in van twee shows die Johnny Cash 50 jaar geleden gaf in Folsom State Prison in Californië. Dat een gevangenis niet de vrolijkste nummers voortbrengt, bleek vanavond wel tijdens het optreden van de Def Americans.

Het publiek was niet echt in de stemming te brengen, en de sound klonk af en toe mat en vlak, ondanks dat de stem van zanger Elco Weitering toch erg veel weg heeft van die van Cash zelf. De show kreeg enige verlichting toen zangeres Kim Wolterink als de charmante June Carter het podium betrad voor de Johnny en June-duetten. Toch was het publiek moeilijk te ontdooien.

Tijdens de extra lange toegift pakten ze het echter wel op in een medley van de meer bekende en swingende songs zoals ‘A Boy Named Sue’, ‘I Walk The Line’ en ‘Ring Of Fire’. Het publiek kwam toen pas echt los en zong in koor mee met deze songs.

Foto’s (c) Josanne van der Heijden / Maxazine

Deel: