De Amersfoortse Sanne Hans (Miss Montreal) is een singer-songwriter in hart en nieren. In 2008 bracht deze rockchick haar eerste single genaamd ‘Just a Flirt’ uit en behaalde daarmee gelijk de vierde positie in de Nederlandse top 40. Ze zingt voornamelijk Engelstalig, maar is ook zeker niet vies van wat Nederlandstalig op zijn tijd. Ze heeft al duetten gemaakt met onder anderen Paskal Jakobsen van BLØF, Nielson en Marco Borsato. Sanne is ook bekend als coach bij The Voice of Holland.

In het goedgevulde Openluchttheater De Goffert was een divers publiek van jong en oud te vinden, met opvallend veel vriendengroepen. Zeker begrijpelijk aangezien je bij Miss Montreal altijd verzekerd bent van een mooie avond uit. Het concert werd afgetrapt met een oude bekende, het liedje ’Rose’. Voor de nieuwere fans speelde de zevenkoppige band de meer recente hit ’Hunter’. Deze ervaren band is zeer goed op elkaar ingespeeld en zet meteen een goede sfeer neer in het theater.

Tijdens het gevoelige nummer ’Reminders’, dat gaat over het verliezen van een dierbare of het verbreken van een relatie, werd het Sanne even te veel. Zoals het een goede artiest betaamt heeft ze het nummer toch afgemaakt en kreeg daarvoor een geweldig applaus. Met ‘A Million Ways’ vroeg ze het publiek haar te helpen weer in het blije gevoel te komen. Daarmee werd het al snel weer een feestje. Er was natuurlijk ook even tijd om een selfie te maken met een jonge fan.

In de tien jaar dat Sanne al aan de top van de Nederlandse muziekscene staat heeft ze veel meegemaakt. Ze liet weten fucking trots te zijn op wat ze inmiddels allemaal bereikt heeft. Terwijl het nummer ‘’Tututu‘’ ingezet wordt, vraagt ze aan het publiek voor wie het de eerste keer was dat ze een show van haar bezochten. Toen ongeveer de helft van de aanwezigen hun hand opstak, onderbrak ze toch even het nummer om hen allemaal welkom te heten. Een Openluchttheater is uitermate geschikt voor interactie met publiek, dus Sanne kwam even het publiek in.

Uiteraard ontbraken hits als ‘Wish I Could’, ’Love You Now’, ’Just a Flirt’ en ’Writing Stories’ deze avond niet. Aan het einde van ‘Too Many Faces’ was het tijd voor een formidabele solo van drummer Thijs Rensink die even liet zien wat hij allemaal in huis heeft. Voor het liedje ‘Zonder Jou’ vroeg Sanne om even helemaal stil te zijn en gewoon te luisteren. Dit lied schreef ze voor een goede vriendin die haar vader was verloren. Het hele theater was doodstil.

Om weer op een blije toon verder te gaan was het nummer ‘Hoe’ aan de beurt, een duet dat ze met Nielson heeft opgenomen. Aangezien ze beiden een druk schema hebben kunnen ze helaas niet altijd samen dit nummer spelen, dus voor de gelegenheid werd de tekst gezongen door Kobus Groen, de gitarist. Dit deed hij al vaker maar vond het toch altijd weer spannend. Als tegenprestatie werd er groen licht aangezet, als verwijzing naar zijn achternaam, en een kleur licht waar Sanne een hekel aan heeft.

De avond werd afgesloten met ‘Alles Hier’, dat ze samen met Guus Meeuwis heeft geschreven. Net als elke andere show van Miss Montreal was ook deze avond weer een emotionele rollercoaster. Dat maakt haar ook zo sterk. Ze kan alles, van mooie, kleine liedjes tot heerlijke rocknummers en zowel Nederlands als Engels. Ze mag zich met recht één van de beste zangeressen van Nederland noemen.

Foto’s (c) Kevin Knipping

Deel: