Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Cordovas in De Oosterpoort.

Concerttip donderdag 21 juni: Cordovas in De Oosterpoort

De samenzang van Cordovas is verbluffend. Fris en van deze tijd, terwijl oudere voorbeelden als Crosby, Stills & Nash of The Band nooit ver weg zijn. Met fraaie songs en hun pure muzikaliteit vormen die vocalen de basis van de band. Het kwartet is gevestigd in Nashville en is aldaar één van de meest gewilde nieuwe acts. Jamie Ruben – eigenaar van het legendarische podium The Family Wash – zegt het zo: “They’re fantastic! Beautiful and real music, a rarity these days.”

De band bestaat uit de ervaren Joe Firstmann, bekend van zijn soloalbum War of Women uit 2003, de jongere songsmid en sologitarist Lucca Soria, keyboardspeler Jon Loyd en de Californische drummer Graham Spillman. Vorig jaar verscheen de titelloze debuutplaat die bij menig liefhebber van rechtgeaarde americana voor kippenvel zorgt.

Support Joana Serrat
De Spaanse singer-songwriter Joana Serrat verhuisde van Barcelona naar Austin, Texas voor haar vierde album in vijf jaar. In samenwerking met Israel Nash en vele anderen heeft Joana een album gemaakt dat americana ademt. Haar nieuwe album Dripping Springs gaat over afscheid nemen op een optimistische, melancholische manier.

Meer info en tickets vind je hier.

Deel: