Na zich twintig jaar van zijn leven te hebben overgegeven aan drugs en drank en daardoor heel veel heeft verziekt, heeft hij de weg terug gevonden. Uiteraard met professionele hulp en niet in de laatste plaats de ondersteuning van zijn vrouw Heather Lynn Horton en hun dochter hebben hem weer op het rechte pad doen geraken. En zoals een waar singer-songwriter betaamd schrijf je daar liedjes over. Het resultaat daarvan is terecht gekomen op Michael McDermotts nieuwe album ‘Out From Under’, een treffende titel.

Het is zijn inmiddels zestiende album met daarop elf nummers. Muzikaal biedt het album een grote variëteit aan stijlen, van folk en country tot blues en rock. Het begint meteen donker met ‘Cal-Sag Road’ en de countryblues ‘Gotta Go To Work’, waarin hij herinnert aan zijn door drank en drugs gevulde jongere jaren. Maar er zijn ook vrolijkere tonen, zoals in het uptempo ‘Never Going Down Again’ met zijn vrouw Heather op de fiddle, en ‘Sideways’. Bijzonder mooi zijn het bedachtzame ‘Celtic Sea’ en de afsluiter ‘God Help Us’. Een prachtige plaat. (8,5/10) (Continental Records Services)

Deel: