De tweede cd van Tommy DarDar is een postuum album geworden. DarDar is op 18 juli 2017 op 66-jarige leeftijd overleden en de enige cd, die hij heeft uitgebracht, ‘Fool For Love’ dateert uit 1999. In 2001 zijn opnamen gemaakt, die de opvolger hadden moeten worden, maar dit is er niet meer van gekomen. De band bestond destijds naast zanger, harmonicaspeler Tommy Dardar uit drummer Tony Braunagel, bassist Hutch Hutchinson, pianist John Cleary en gitarist John Lee Schell. Braunagel, die ook verantwoordelijk was voor de productie, herinnerde zich deze opnamen nog en met de hulp van Hammond-organisten Mike Finnigan en Barry Seelen, saxofonist Joe Sublett, percussionist  Jimmy Rose en de stemmen van Teresa James, Tommie Lee Bradley, Terry Wilson en Larry Fulcher is het geheel afgemaakt.

Het resultaat mag er zijn. ‘Big Daddy Gumbo’, de titel verwijst naar de bijnaam van DarDar, is een leuke plaat geworden met negen nummers, waarvan er twee van de hand van de man zelf zijn. De overige zeven nummers zijn geschreven door bandleden Cleary, Schell en Wilson. Meteen aan het begin knalt de zaak los met het rockende ‘It’s Good To Be The King’ en eindigt het met het funky ‘Big Daddy Gumbo’. Daartussen wordt de luisteraar weinig rust gegund. Het knalt, het swingt en je kunt niet stil blijven zitten. Mijn persoonlijke favorieten zijn de swampy bluesballad ‘Let’s Both Go Back To New Orleans’ en de New Orleans blues ‘C’mon Second Line’. Een leuke cd. (7/10) (eigen beheer)

Deel: