De Braziliaanse gitarist Yuri Apsy raakte op 10-jarige leeftijd besmet door het muziekvirus. Door veel te luisteren naar de muziek van de grote meesters als Magic Slim, Freddie King, Elmore James en niet in de laatste plaats B.B. King heeft hij zichzelf gitaar leren spelen. Zijn eerste professionele werk als muzikant was bij de Big Chico Band, waarmee hij overal in Brazilië speelde. Hij was als gitarist te horen op een cd van pianist/organist Mauricio Pedrosa; een rol waarmee hij veel lof oogstte.

Begin vorig jaar verscheen zijn eerste solo-cd ‘Nothin’ But The Blues’ in Brazilië. En deze cd is nu ook hier verkrijgbaar. Yuri Apsy, die zang en gitaar voor zijn rekening neemt, wordt begeleid door gitarist Thiago Siqueira, bassist Yves Apsy en drummer Bruno Ienne. Alle acht nummers op de cd zijn door Apsy zelf geschreven. Ik noemde hierboven al een paar van zij invloeden en die zijn op deze cd ook zeer goed terug te houden. Veel verrassingen zitten er niet in; we hebben het allemaal al wel eens gehoord. Is dat niet verkeerd dan? Nee, dat hoeft niet, mits het maar goed gedaan wordt. En dat doen Apsy en zijn kornuiten. Het zijn gewoon acht goed gespeelde bluesnummers. Niets meer, maar zeker ook niet minder. Niet echt iets nieuws, maar verder best een goede cd dus eigenlijk. (7/10) (eigen beheer)

Deel: