Meisjesachtig en verleidelijk. Dat zijn de eerste woorden die mij te binnen schieten als ik Nina Massara hoor zingen. Niet direct termen, waarvan je denkt dat die horen bij de blues. Dan denk je aan rauw, aan ruw, brullende zang. Niet bij Nina Massara. Zij is in Denemarken opgegroeid en kind van een Amerikaanse vader en een Deense moeder. Zij hoort thuis de muziek van Bob Dylan, Delbert McClinton, Taj Mahal en Keb’ Mo’, op haar vijftiende werkt zij in de studio van Morten Wittrock en vanaf haar achttiende in de Mojo Blues Bar in Kopenhagen. De basis werd hier gelegd.

‘Watch Me’ is Nina’s debuut-cd en bevat negen nummers, die deels in Denemarken en deels in Austin, Texas zijn opgenomen. De productie was in handen van de al genoemde Wittrock, die samen met Ray Weaver de nummers heeft geschreven. Nina wordt begeleid door de uit Texas afkomstige Band Of Heathens. In het eerste nummer, het funky ‘Watch Me’, laat zij al meteen horen dat zij wel in is voor een uitdaging. Tijdens het iets meer dan een half uur durende album voeren Nina en band de luisteraar mee naar downhome blues, r&b en soulblues. Mooi zijn het duet met Colin Brooks van de Band of Heathens, en de slowblues ‘All That I’ll Ever Need’, waarin zij zelfs een beetje de kant van een Bonnie Raitt op neigt.

Eenmaal gewend aan het verleidelijke meisjesstemmetje van Nina Massara kan ik concluderen dat deze hier eigenlijk helemaal niet misstaat. Prima muziek, beetje te kort, maar verder helemaal geslaagd. (7/10) (CSP Records)

Deel: