Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Her Majesty in De Oosterpoort.

Concerttip donderdag 24 mei: Her Majesty in in De Oosterpoort

Na twee uitverkochte tournees met hun weergaloze vertolking van het legendarische ‘Déjà vu’ van Crosby, Stills, Nash & Young graaft Her Majesty dieper in de ruim gevulde schatkamer van het meesterlijke viertal met de tour ‘Marrakesh Express’. Songs van gezamenlijke albums als Crosby, Stills & Nash en 4 Way Street passeren de revue, maar ook nummers van soloalbums worden tijdens hun concert in de Stadsschouwburg gespeeld.

Individuele successen
Misschien wel één van de meest bekende gezichten uit de band is zanger en gitarist Bertolf. In 2008 begon hij zijn solocarriere met de single ‘Another Day’, die het tot de bovenste regionen van de hitlijsten schopte. In 2009 verscheen zijn debuutalbum ‘For Life’ en speelde hij op grote festivals als Lowlands en Concert at Sea. In 2010 ontving hij een Zilveren Harp voor zijn 2e album en werd hij genomineerd voor een Edison-award. Samen met Kasper van Kooten tourde Bertolf in 2013 langs de theaters met het programma Harde Noten, gevolgd door een uitgebreide theatertournee over The Beatles met tributeband Her Majesty.

Ook Jelle Paulusma is bepaald geen onbekende in de muziekwereld. Als songwriter, zanger en multi-instrumentalist verwierf hij in de jaren ’90 faam met zijn band Daryll-Ann (1988-2004), waarmee hij zes studio albums opnam en (inter)nationaal tourde met grote artiesten. Paulusma ziet Neil Young als zijn grote leermeester en is meermaals geroemd om het feit dat zijn stem kan klinken als die van Young.

Diederik Nomden is sinds 1996 actief als muzikant en maakt bij Her Majesty onderdeel uit van het stevige fundament.. Via zijn eerste band Redivider kwam hij terecht bij bands als Johan en Daryll-Ann. Met deze bands speelde hij o.a. op Pinkpop en Lowlands en hij tourde met hen door Nederland, Duitsland en de VS. Daarna was Diederik jarenlang de vaste toetsenist in de band van Ellen ten Damme.

Drummer van Her Majesty is Bauke Bakker. Hij staatbekend als beste ‘zingende drummer’ van Nederland. Bauke combineert drummen en zingen op onnavolgbare wijze. Kenmerkend daarbij zijn zijn virtuositeit, overgave, veelzijdigheid en zichtbare passie. Bauke nam platen op met o.a. Soundsurfer, 16Down, Cool Genius, Bertolf, en speelde in de begeleidingsbands van vele artiesten, waaronder Krystl, Loïs Lane en Jeroen van der Boom.

Last but not least: Dirk Schreuders. De bassist is al jaren actief in de muziekwereld en speelt al vanaf jeugdige leeftijd in veel verschillende bandjes. Tegenwoordig is hij actief als bassist/contrabassist/banjospeler/zanger in o.a.: Bertolf, Esther Groenenberg, Doe Maar Na, Erwin Nyhoff en dus ook Her Majesty!

Meer info en tickets vind je hier.

Deel: