Vandaag maakt de Britse singer-songwriter Passenger bekend dat hij in 2018 op tournee gaat in Europa. Op woensdag 26 september geeft hij een show in de AFAS Live in Amsterdam. De tournee staat in het teken van zijn nieuwe album ‘Runaway’ dat binnenkort verschijnt. De kaartverkoop voor het concert in Amsterdam start aanstaande vrijdag 25 mei om 10.00 uur via Ticketmaster.

De Britse singer-songwriter Mike Rosenberg, beter bekend als Passenger, is inmiddels een grote naam in het singer-songwriter genre. Binnenkort verschijnt zijn tiende album genaamd ‘Runaway’. Vorige week verscheen al de eerste single van het album genaamd ‘Hell Or High Water’. De sound van het nieuwe album ligt in het verlengde van het grootse en catchy geluid van zijn monster hit ‘Let Her Go’. Voor ‘Runaway’ is Passenger sterk geïnspireerd door zijn Amerikaanse roots. Rosenbergs vader is namelijk Amerikaans. Als kind bezocht hij het land regelmatig en was gefascineerd door het grootse landschap en de grote cultuurverschillen.

Passenger maakte de afgelopen tien jaar naam met zijn intieme en breekbare indiepop doordrenkt van folk invloeden. Het grote succes begint wanneer in 2012 het album ‘All the Little Ligths’ uitkomt met daarop ‘Let Her Go’. Passenger was in 2016 voor het laatst in Nederland voor een show in de Ziggo Dome in Amsterdam.

Deel: