De Tilburgse Nederpopband Moeders Mooiste presenteerde vrijdag haar tweede EP ‘Benen van Beton’. In de kleine zaal van 013 stonden de jongens ter promotie van hun voornamelijk Nederlandstalige gitaarpop die niet onterecht doet denken aan Doe Maar en Jett Rebel. Een beetje logisch is dat wel, want de EP is geproduceerd door Jurriaan Sielcken, die naast Lucas Hamming en Herman van Veen ook al muziek produceerde voor Jett Rebel.

Het voorprogramma werd verzorgd door Rockacademie-student Tim Koehoorn die met zijn singer-songwritermuziek voornamelijk terugkeek naar het verleden. Melancholische herinneringen in de stijl die soms doet denken aan Spinvis of Drs P gemixt met de Jeugd van Tegenwoordig. Hyves, Matthijs van Nieuwkerk en Eva Jinek, Koehoorn pakte dagdagelijkse dingen aan en deed dat erg leuk.

In 013 bracht Moeders Mooiste echter niet alleen muziek van ‘Benen van Beton’, ook debuut-EP ‘Mannenpraat’ werd naar voren gehaald. Maar de focus lag toch op het nieuwste wapenfeit en dat klonk sterk. Nummers als ‘Het zit eventjes niet mee’ en ‘Liever Alleen’ lieten duidelijk blijken dat de band, maar ook het publiek, Doe Maar nog lang niet vergeten was. Maar Moeders Mooiste is niet zomaar een Doe Maar-cloon, want even later pakt de band rustig door naar een Kadans- of Toontje Lager-achtige ‘Al Haar Dagen’, wat de eerste single was van het mini-album.

Het publiek zat al snel in de flow en liet horen wat we al eerder opmerkten bij de EP: Moeders Mooiste is een band die niet alleen erg radiovriendelijk is, maar ook bij concerten of festivals snel een sfeerbepalende factor zal zijn, in positieve zin. Het is vrijwel onmogelijk om stil te blijven staan bij de muziek die de mannen maken, waarbij zanger en frontman Geert van Oorschot duidelijk liet blijken meer in zijn mars te hebben.

In 013 was het duidelijk; Moeders Mooiste is er klaar voor. Met twee EP’s op zak is ze klaar voor het komende festivalseizoen en het zal ons dan ook verbazen als we de band niet heel snel weer tegenkomen op meerdere festivals als Festyland, Lowlands of de tent bij Pinkpop. Ze lieten merken er klaar voor te zijn, en hun muziek leent zich er dan ook helemaal voor. De zomer komt er aan en met Moeders Mooiste wordt die zomer alleen maar mooier! Moeders houd je dochters binnen: Moeders Mooiste gaat de harten van je dochter snel veroveren!

Foto’s (c) Armelle van Helden

Deel: