Dana Fuchs is een graag geziene gast in ons kleine landje. Altijd weet zij haar publiek met haar persoonlijkheid en haar rauwe stemgeluid te fascineren. Sinds haar debuut in 2003 is zij een artieste om rekening mee te houden, die zowel op het podium als in de studio het allerbeste uit zichzelf naar boven haalt.

Zo ook met haar nieuwste cd ‘Loves Lives On’, haar negende, dat onlangs is verschenen. Het is haar tweede sinds haar contract met het Duitse RUF Records afliep en dat is te merken. Het vaak te ‘cleane’ geluid is ingewisseld voor een rauwere en soulvolle aanpak. De opnamen zijn gemaakt in Memphis en dat is te horen ook. Het soulvolle geluid, zoals we dat kennen van bv. Stax, is duidelijk aanwezig. Van dertien nummers zijn er elf door mevrouw Fuchs geschreven of meegeschreven. Het Memphis-geluid wordt meteen duidelijk bij de eerste track ‘Backstreet Baby’ is de rode draad van het album, waarbij uitstapjes naar funk (‘Sittin’ On’) en rock (‘Ready To Rise’, ‘Same Sunrise’) niet worden geschuwd. Een van de covers is een gehele eigen versie van het Johnny Cash nummer ‘Ring Of Fire’, waarmee de cd wordt afgesloten. Persoonlijke favorieten zijn het door Otis Redding geschreven ‘Nobody’s Fault But Mine’ en het Motown-achtige ‘Callin’ Angels’. Een prima cd, aanrader. (8/10) (Get Along Records)

Deel: