Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Michelle David & The Gospel Sessions in het Paard van Troje.

Concerttip zondag 13 mei: Michelle David & The Gospel Sessions in het Paard van Troje

“Wat zou er gebeuren als we de gospel zouden strippen van de franje?” vroegen gitaristen Paul Willemsen en Onno Smit zich drie jaar geleden af. Het antwoord was ‘The Gospel Sessions Volume 1’. Een album die ze in 2014 met zangeres Michelle David maakten en waarmee ze de essentie van de soul wisten te raken. Na het uitbrengen van een inmiddels derde versie komen ze nu met de “Walk With Me” tour naar het Paard.

Een titel als ‘The Gospel Sessions Volume 1’ belooft natuurlijk al snel een Volume 2. En die kwam! “We zijn een paar decennia opgeschoven in de tijd.” Zegt Smit. Muzikaal gezien betekent dit dat er meer percussie, strijkers en orgels zijn toegevoegd. Gospel is krachtige muziek, in veel opzichten. Het kan je optillen en hard inslaan.

Nu inmiddels ‘Volume 3’ ook uit is kunnen we zeggen dat deze plaat veelzijdiger is dan ooit. Voor dit album heeft het drietal zich laten inspireren door de beginjaren van de funk en soul. Wat goed te horen is met de toevoegingen van stevige basgitaren en blazers. Zo zegt Onno Smit: “Het is onze interpretatie van Gospel, gewikkeld in een dekentje van soul, blues, jazz en afrobeat.” Met deze plaat is de band klaar om de rest van de wereld te veroveren!

Meer info en tickets vind je hier.

Deel: