Och, de titel van de cd is wat misleidend. De band bestaat nog maar net een jaar! De eerste deelname aan de International Blues Challenge in januari is al een feit. En inmiddels ligt van Susan Williams & the Wright Groove Band de debuut-cd ‘It’s About Time’ in de winkels. De band komt uit Chicago en valt op omdat er met twee basgitaristen wordt gewerkt. Het geheel bestaat uit ervaren muzikanten met elk een cv om ‘U’ tegen te zeggen. Het zijn zangeres en bassiste Susan Williams, gitarist Mike Gallemore, drummer Rob ‘Skoalie’ Davis en tweede bassist Darryl Wright. Op “It’s About Time” staan elf eigen nummers: negen van Williams en twee van Gallemore. Het zijn stuk voor stuk nummers, die diep verankerd zijn in de Chicagoblues. De stem van Susan Williams is wat rasperig en doet bij wijle denken aan die van Bonnie Raitt.  Mede door het gebruik van de twee basgitaren krijgen de nummers een extra swingende en funky feeling.

Een leuke cd. Zeker een aanrader voor liefhebbers van goedgemaakte en swingende blues.

Website: https://www.facebook.com/susan.williams.1800

(7,5/10)  (eigen beheer)

Deel: