De Britse singer-songwriter Paul Carrack komt komend najaar naar Nederland. De zanger zal vijf concerten geven in de volgende concertzalen:

  • 13 oktober: Muziekcentrum Enschede
  • 14 oktober: Carré, Amsterdam
  • 15 oktober: De Spiegel, Zwolle
  • 17 oktober: Musis Sacrum, Arnhem
  • 18 oktober: Muziekgebouw, Eindhoven

Tickets voor de concerten zijn vrijdag 11 mei om 10:00 verkrijgbaar via Ticketmaster en de websites van de desbetreffende zalen. Daarnaast zal Carrack komende zomer op zaterdag 14 juli ook optreden op festival Bospop in Weert.

De BBC beschreef hem ooit als ‘The Man with the Golden Voice’. Begin jaren ’70 werd hij bij het publiek bekend als frontman en tekstschrijver bij de band Ace, halverwege de jaren ’80 tot de late 90-er jaren behaalde hij succes als tekstschrijver en mede frontman (samen met Paul Young) voor Mike + The Mechanics. Nadat Young in 2000 overleed werd hij – tot zijn vertrek in 2004 – de enige frontman van de band.

Carrack was als zanger te horen bij Ace’s ‘How Long?’; Squeeze’s ‘Tempted’; en Mike + The Mechanics’ ‘Silent Running’, ‘The Living Years’ en ‘Over My Shoulder’. Hij verzorgde ook de leadzang op de tracks van de Roger Waters albums ‘Radio K.A.O.S.’ en ‘The Wall – Live in Berlin’. Als solo artiest had hij onder andere hits met ‘Don’t Shed a Tear’ het schitterende ‘I’m Dedicated’ en ‘I Need You’. Hij heeft inmiddels 16 solo albums uitgebracht. Zijn 17de album ‘These Days’ zal verschijnen op 20 juli. Carrack’s songs zijn door diverse collega’s opgenomen waaronder Eagles, Diana Ross, Tom Jones, Michael McDonald en Jools Holland, ook maakte hij deel uit als sessiemuzikant voor acts als Elton John, Roxy Music, B.B. King, Eric Clapton, Ringo Starr, B.B. King, The Pretenders en The Smiths.

Deel: