‘Seasons Change’ is het derde album van Scotty McCreery die in 2011 het 10e seizoen van American Idol won op slechts 17 jarige leeftijd. De titel verraadt al dat er een aantal veranderingen heeft plaatsgevonden. McCreery is niet alleen overgestapt naar een andere platenmaatschappij nadat Mercury Nashville hem na een tegenvallende single had laten vallen. Ook is hij volwassener geworden, en inmiddels verloofd met zijn jeugdliefde Gabi Dugal.

McCreery blijft op het hele album weg van het bro country wat nu floreert in de country hitlijsten. Hoewel er een uitstapje wordt gemaakt naar soul grooves in ‘Barefootin’ ‘ en er een lichtelijk hip-hop ritme zit in ‘Moving It On Out’. Verder gaat hij terug naar het country gevoel van de jaren 90. Gek genoeg past het McCreery als een oude ingesleten jas. ‘Seasons Change’ is het eerste album waarbij McCreery zelf ook alle songs mee heeft geschreven. Dit maakt het zijn meest persoonlijke album tot nu toe.

De eerste single van het album, ‘Five More Minutes’, werd in januari 2018 McCreery’s eerste nummer 1 in de Amerikaanse country charts. Tevens is het de eerste single ooit in de hitlijsten zonder dat hier een platenmaatschappij achter zit. Het nummer beschrijft verschillende situaties waarin je eigenlijk nog vijf minuten extra wil. Als je vroeger buiten aan het spelen bent en je moeder je roept voor het eten, wanneer je het meisje na de eerste date naar huis brengt, of wanneer een familielid overlijdt.

‘Wherever You Are’ is een mogelijke opvolger van deze single waarin McCreery al het mogelijke wil doen om bij zijn geliefde te komen, en in ‘This Is It’ wordt uiteengezet hoe hij zijn vriendin ten huwelijk wilde gaan vragen. Het album eindigt met het melancholische ‘Home In My Mind’ waarin McCreery kijkt naar het leven ‘on the road’ en het verlangen om thuis bij zijn familie en vrienden te zijn. Wanneer ‘Seasons Change’ is afgelopen wil je eigenlijk alleen nog maar five more minutes… (8/10) (Triple Tigers Records/Sony Music Entertainment)

Deel: