Afgelopen dinsdagavond, 10 april, verblijdde George Ezra de Amsterdamse harten met een spetterend concert in de volledig uitverkochte poptempel Paradiso. Al vanaf binnenkomst nam de spanning langzaam toe, om tot een hoogtepunt te komen toen de populaire zanger stipt om half negen met een brede glimlach het podium van de concertzaal betrad en zijn show meteen begon met inkomer ‘Cassy O’’.

Staying At Tamara’s

Het was direct overduidelijk dat George Ezra enorm veel zin had in het Amsterdamse optreden en dat kwam goed uit: het publiek ook. De sympathieke Brit, die over twee maanden pas 25 jaar wordt, werd vol enthousiasme ontvangen. Met het publiek samen zong Ezra zijn grote hits als ‘Barcelona’, ‘Saviour’, ‘Don’t Matter Now’ en ‘Paradise’. Maar ook zijn nieuwe werk, van zijn nieuwste album ‘Staying At Tamara’s’ liet hij meer dan enthousiast horen aan de toegestroomde fans, die van heinde en verre naar Paradiso waren gekomen.

Barcelona

George Ezra is duidelijk een man van vele talenten. Hij speelde gedurende zijn optreden veelvuldig met de sfeer, door emotionele momenten veroorzaakt, onder andere door zijn songs af te wisselen met grappige anekdotes over de inspiratie van zijn muziek. Zo vertelde hij tussen de nummers door hartelijk lachend over zijn reis naar Barcelona en hoe zijn nummer ‘Barcelona’ hierdoor ontstaan is. Ook vertelde George over hoe dat hem op ideeën bracht voor het nummer ‘Paradise’, dat nog geen jaar later ontstond.

Budapest

Tijdens de toegift verraste George Ezra zijn publiek nog met een mooie cover van de Engelse elektronische band Rudimental, een nummer genaamd ‘These Days’, waarmee ze samen met Jess Glynne, Macklemore en Dan Caplen eerder dit jaar een redelijke hit scoorden. Afsluiten deed Ezra echter met een eigen nummer. Hoe kon het ook anders, sloot hij zijn prachtige show af met niks minder dan zijn grootste hit ‘Budapest’. Het publiek kreeg in Paradiso waar het voor was gekomen en ging meer dan voldaan terug huiswaards.

Foto (c) Emily Parry

Deel: