De mash-ups van Memphis Maniacs zijn veelzijdig en gaan van rap, disco, rock tot soul. In de 2018 tour werd daar een klassiek tintje aan toegevoegd. Op het affiche stond geen voorprogramma. Kwam er toch onaangekondigd een oude kale man (met masker op) een vage DJ set spelen met nummers van Fleetwood Mac en the Talking Heads en nog wat andere vage nummers. Deze vage vervelende DJ set duurde nogal lang voordat het concert begon.

Memphis Maniacs bracht vorig jaar nog cheerleaders mee maar geheel in stijl met het huidige klimaat geen grid girls meer maar doe maar een paar saaie oude mannen op het podium. Niet echt bevorderlijk voor het entertainment gehalte. Het begon met één DJ en op het einde stonde er vijf op het podium. Na lange tijd haalden ze eindelijk hun masker er af en de band stond op het podium waarbij ‘She’s a Maniac’ van Michael Sembello de eerste mash-up van de avond werd. De set bevatte vele nieuwe mash-ups enkel ZZ Top’s ‘Sharp Dressed Man met ‘Bad Romance’ werd al eerder gespeeld.

Het thema was wat meer klassiek gecombineerd met rap nummers. De vijfde van Beethoven en de sabeldans kregen een rap regen over zich heen. Meer geslaagd was de mash-up Vivaldi vs ‘Roxanne’ van The Police. Roy Smolenaars is geen begenadigd zanger maar hij wist het publiek op te zwepen waardoor er een fijne ambiance ontstond met een mooie wisselwerking en contact tussen band en publiek. De zaal deed goed mee bij Toto vs The Doors waarbij de dames het Toto refrein mochten zingen en de heren The Doors.

De beste mash up was Beat It/Walking on the moment/This is the moment/So lonely maar dat was al een oudje. Een nieuw hoogte punt was het 10 minuten durende dansnummer I Feel Love/Push It/Owner of a Lonely Heart/Losing My Religion waarbij men de zaal pas aan het einde van de avond echt aan het dansen kreeg.

Al met al wisten de heren er weer een puik feest van te maken in een goed gevuld Hedon. Veel nummers zodat er voor iedereen wat van zijn of haar gading bij zat.

Foto’s (c) Rene Obdeijn / Maxazine

Deel: