Het ding met Paaspop is dat het voorbij is voordat je het weet. En ook de 2018-editie vloog voorbij, waaronder ook de zondag. Een dag met opnieuw een breed muziek en entertainmentprogramma een sensationele festivalafsluiting.

De zondag was muzikaal zeker geen misser. De dag begon in de Apollo met de BZB waarna de Tilburgse Guus Meeuwis de harten van de paaspopbezoekers wist te veroveren. Het was niet de eerste keer dat Meeuwis op Paaspop stond maar wél de eerste keer dat hij vroeg op de dag het publiek speelde. Ook de Phoenix trok gedurende de dag vele bezoekers. Daar stonden onder andere Jungle By Night en James TW op de bühne. Laatstgenoemde emotioneerde met zijn ‘When You Love Someone’.

Recordaantal bezoekers
De zondag was volledig uitverkocht wat resulteerde in een gezellige bedrijvigheid op het festivalterrein. De organisatie van het festival liet tevens die dag weten een recordaantal bezoekers te hebben verwelkomd, ruim 81.000 mensen hebben het festival bezocht. De zondag was ver uit de drukste dag van drie. Maar de festivalgangers bekijken het graag positief, we spreken Marije (21) uit Breda: “De lange wachttijden voor de wc’s en de frietkraam brengen me altijd leuke gesprekken met andere wachtenden”. Als we Marije vragen naar de charme van het festival antwoord zij vol trots “Ik kom al drie jaar op een rij naar Paaspop, het leuke aan Paaspop is dat iedereen van elkaar houdt. En Boer Anton die elke jaar onze superheld is, hulde voor Boer Anton!”.

Boer Anton
De uit Breda afkomstige Marije slaat de spijker op zijn kop, Boer Anton is voor de Paaspoppers een begrip, een ware held. Vooral dit festivalweekend hebben vele festivalgangers hem nodig gehad. Boer Anton stelt zijn weilanden ter beschikking als parkeerterrein. En wie met zijn auto vast komt te zitten in de slijk, kan boer Anton er bij roepen. Met zijn trekker helpt hij je dan het parkeerterrein af. En dat maakt dat Boer Anton net zo’n grote held is als Guus Meeuwis of Iggy Pop.

Sensationele afsluiting
Ruim 27.000 bezoekers waren bij de sensationele afsluiting van het festival. Nothing But Thieves beklom rond kwart voor 8 het podium wat resulteerde in een krachtige show. De band scoorde onlangs in Nederland met het nummer ‘Sorry’ een hit. Wereldwijd hebben zij al een fanbase opgebouwd. Ook bij hun optreden op Paaspop waren er buitenlandse fans aanwezig. We spraken een tienerdochter en haar vader uit Denver, Colorado (VS), zij waren speciaal voor de band afgereisd naar Schijndel.

Na Nothing But Thieves verscheen de legendarische punkheld Iggy Pop ten tonele. Een once in a lifetime ervaring voor de festivalgangers op Paaspop. Ondanks zijn leeftijd verscheen hij nog altijd in blote bast op het podium en pakte hij de zaal volledig in. Na Iggy Pop was het de eer aan de Jeugd van Tegenwoordig om het festival definitief af te sluiten. Een waardige afsluiting van het festival Paaspop!

Foto’s (c) Sander van den Berg

Deel: