Op zaterdag 7 juli komt de populaire Britse singer-songwriter Ben Howard voor een concert naar AFAS Live in Amsterdam. De kaartverkoop start vrijdag 13 april om 10.00 uur via Ticketmaster.nl.

De aankondiging van het concert, dat deel uitmaakt van zijn Europese tournee, volgt op de release van zijn nieuwe single ‘A Boat To An Island On The Wall’, dat gisterenavond in première ging op BBC Radio1. Het nummer is afkomstig van Ben Howard’s langverwachte derde studioalbum ‘Noonday Dream’ dat op 1 juni zal verschijnen. Daarnaast is het zijn eerste nieuwe solo werk sinds het najaar van 2014. Toen bracht hij het succesvolle album ‘I Forget Where We Were’ uit. De opvolger van debuutalbum ‘Every Kingdom’. Deze plaat, met daarop de hitsingle ‘Keep Your Head Up’ betekende de grote doorbraak voor Howard in 2011 en werd in Nederland bekroond met een platina award.

Toch heeft Ben Howard in de afgelopen jaren niet stilgezeten. In 2017 bracht hij samen met zijn vaste begeleidingsband onder de naam A Blaze Of Feather nieuwe muziek uit en volgde er zelfs een album. Het project bestaat uit dezelfde bandleden, maar met een deels wisselende bezetting. Zo plaatste Howard zichzelf hiervoor wat meer op de achtergrond met enkel een gitaar in zijn handen. Met het project A Blaze Of Feather heeft Ben Howard één keer opgetreden in Nederland in een volle Heineken tent op Lowlands. Zijn laatste solo shows in ons land waren in het najaar van 2014. Toen stond hij drie maal voor een uitverkochte Heineken Music Hall (nu AFAS Live), dezelfde zaal als waar hij in juli naar terugkeert. Eerder heeft hij ook regelmatig in uitverkochte Paradiso’s gespeeld.

Om de kans op het doorverkopen van tickets voor dit concert te minimaliseren worden kaarten op naam verkocht, met een maximum van 4 tickets per persoon.

Deel: