Vrijdag 30 maart zegende singer-songwriter Mahalia BIRD in Rotterdam met haar magische mix van soul en r&b. Mahalia is nog geen 20 jaar, maar kan al aardig wat van haar bucketlist afstrepen. Zo pakte ze met haar track ‘Sober’ meer dan 3 miljoen streams op Spotify, dook ze de studio in met Rudimental en verzorgde ze de support van Ed Sheeran (om daarna backstage nog een stukje met hem te jammen).

Na een voorprogramma, dat werd verzorgd door Day Fly, was het om stipt negen uur de taak van Mahalia om het Rotterdamse publiek te vermaken met haar oorstrelende muziek. Tekstueel waren de nummers van Mahalia min of meer te categoriseren als gedicht, zo mooi en duidelijk pakten de woorden samen. Haar magische mix van soul en r&b trof de uitverkochte BIRD vol in haar ziel.

In Bird pakte ze nummers van haar inmiddels meer dan indrukwekkende repertoire. De nog zeer jonge Mahalia bleek een geboren verhalenverteller. De jonge Britsen ondersteunde haar muziek met complexe en volwassen composities. Door zichzelf op gitaar te begeleiden kwam het daarmee goed binnen bij het aanwezige publiek. De muziek die Mahalia bracht was soms zelfs delicaat. Klein met haar mooie, soms ongepolijste stem, die het ene moment zoet en dan weer verfrissend rauw klonk.

Haar repertoire, met onder anderen ‘No Pressure’ en ‘Proud of Me’, ging er helaas te snel doorheen, waardoor deze avond wellicht iets te vroeg eindigde. Dit had langer gemogen, maar Mahalia komt er wel; Een volgende keer zullen we zeer zeker meer van haar te horen krijgen. Voor nu was het een mooie kennismaking met de zangeres.

Foto’s (c) Eric van Nieuwland

Deel: