Bij het grote publiek staat Maan vooral bekend als winnares van The Voice of Holland of het programma De Beste Zangers, waar ze een verpletterende indruk achterliet op zowel haar mede deelnemers als op de kijkers. In het najaar van 2017 bracht Maan de EP’s ‘AM’ en ‘PM’ uit. Op ‘PM’ staan wat meer de dancetracks terwijl ‘AM’ meer de dromerige kant laat zien. De reden voor dit tweeluik legt Maan tijdens het concert zelf uit. Ze heeft nog geen keuze kunnen maken welk genre ze nu het leukst vindt.

Het publiek in Hedon maakt het allemaal niet uit, zolang ze maar dichtbij hun idool staan. Een publiek wat vooral bestaat uit jonge meiden die, dankzij programma’s als The Voice, een carrière zoals Maan wel zien zitten. Voordat de deuren open gingen laat Maan zich nog even zien op het balkon van Hedon, wat volgt zijn pubers die snel de telefoon naar boven richten om vervolgens aan hun vriendinnen te laten zien dat de foto gelukt is. Zelf maakt Maan ook nog even een filmpje om deze later op haar Instagram pagina te plaatsen. Allemaal onderdeel van slimme marketing.

En dan het concert. Een paar dagen eerder stond Maan in Luxor in Arnhem en dat concert is bijna een exacte kopie van het concert in Hedon. Het verschil zit hem vooral in het publiek en de locatie. Gezien het kleine repertoire zijn de nummers die ze zingt geen verrassing als je al eerder naar een concert van haar bent geweest, maar dat mag de pret niet drukken. Zelfde openingsnummer, zelfde verhaaltje, zelfde grapjes zoals het meezingen met ‘Hallo Allemaal’ van de Luizenmoeder en ook in Zwolle deed Maan een dance battle met iemand uit het publiek en ging ze even het publiek in.

En daar ligt dan ook meteen de kracht van deze clubtour. De avond zit erg goed geregisseerd in elkaar en iedereen in de zaal geniet van de krachtige stem van Maan en de zeer goede band die ze heeft meegenomen Voor de meeste meiden uit het publiek zal dit hun eerste echte concert zijn geweest en beter konden ze niet krijgen. Maan geeft het publiek precies waar ze voor gekomen zijn, een avond vol met hits.

Foto’s (c) Robert Westera

Deel: