Ana Popovic is back on the road! De zangeres/gitariste heeft zich opgewerkt tot een van de ‘leading ladies’ van de hedendaagse blues. De podium presence van deze dame staat garant voor energieke optredens. Met haar 3-delige blues, funk en jazzalbum ‘Trilogy’ stond ze zaterdagavond in de Groene Engel in Oss. Ondanks het drukbezochte Paaspop dat een paar kilometer verderop werd gehouden, was het in de gezellige Engel toch een redelijk volle zaal.

Als support had Ana niemand minder dan onze eigen Leif de Leeuw Band meegenomen. Veruit de beste bluesgitarist die ons land heeft en daarnaast ook nog een erg sympathieke kerel. Als gitarist won Leif de Leeuw al meer prijzen dan wie dan ook en inmiddels weet heel Nederland het: deze topgitarist en zijn band behoren tot de crème de la crème van de Nederlandse bluesscene. En dat liet hij dan ook wel horen in De Groene Engel.

De Leif de Leeuw band stond met beide voeten in de blues, maar boorde in Oss ook andere genres aan. Je hoorde invloeden uit de rock, soul en zelfs fusion en singer/songwriter-achtige stukken duiken op in hun songs, onder andere van het vorig jaar verschenen album ‘Leelah’. En passant kondigde Leif tot genoegen van het aanwezige publiek aan in het najaar met een Allman Brothers Tribute te gaan touren. Een goed optreden, waarin Leif duidelijk liet horen klaar te zijn om als hoofdprogramma naar De Groene Engel terug te kunnen komen.

De in Belgrado geboren en nu in Memphis wonende muzikante met inmiddels al negen albums op haar naam was het hoofdprogramma van de avond. Haar muziek mag het stempel blues dragen, ook invloeden uit funk, jazz en soul waren echter ook sterk aanwezig. Ana speelde in De Engel een stevige maar gedegen set, waar het publiek meer van wilde. Dat kwam gelukkig, en Popovic speelde sterk, zoals we van haar gewend zijn.

Met de Leif de Leeuw Band en Ana Popovic werd Oss zaterdagavond verwend. Niet iedere dag staan er zulke kanjers op het podium. Laten we hopen dat het een opmaat was voor meer van dit.

Foto’s (c) Hans Kreutzer

Deel: