Maan de Steenwinkel besloot na het gymnasium een tussenjaar te nemen, schreef zich in voor The Voice of Holland en won. Ze mocht werken met niemand minder dan Hardwell, Mr. Polska en Jack $hirak (producer van o.a. Lil’Kleine), scoorde meerdere gouden hits, won de 100% NL Doorbraak Van Het Jaar Award, werd gekozen voor de titelsong van de film Meesterspion en was te zien in veel grote televisieshows. Ook stond ze op de grootste Nederlandse podia bij Holland Zingt Hazes, 538 Live XXL en de Toppers. Met haar optredens in het programma De Beste Zangers maakt Maan grote indruk op het Nederlandse publiek en etaleerde haar veelzijdigheid. Een vliegende start voor wat een mooie carrière belooft te worden.

In het najaar van 2017 bracht Maan de EP’s AM en PM uit. Hiermee laat zij wederom haar veelzijdigheid horen. Op AM worden we getrakteerd op gevoelige, ietwat zweverige, liedjes. Bij de dance tracks van PM mogen de voetjes van de vloer.
Na al haar gastoptredens en optredens tijdens evenementen werd het tijd voor haar eigen concerten met liveband. Momenteel is Maan volop bezig aan haar eerste clubtour AM/PM waarmee zij vanavond in het uitverkochte Arnhemse Luxor Live staat.

Er verzamelde zich een verrassend gemengd publiek, al hield het aantal aanwezige kinderen de gemiddelde leeftijd vrij laag. Maan zette meteen aan het begin van de show de toon. Ze opende met ‘Almost Had It All’ voorzien van een complete lichtshow en bling bling microfoon. Het was duidelijk te merken dat haar deelname aan het programma ‘Dance, Dance, Dance’ vruchten heeft afgeworpen. Terwijl ze ‘Me’ ten gehore bracht danste ze soepel en zelfverzekerd en bleef goed zingen. De zangeres zocht meteen de interactie met het publiek. Ze heette iedereen van harte welkom door het liedje van de Luizenmoeder te zingen dat enthousiast werd meegezongen.

Met ‘Back To Us’ liet Maan haar gevoelige kant horen. Vervolgens vertelde ze het publiek dat de release van de 2 EP’s AM en PM het resultaat is van het feit dat ze nog geen keuze heeft kunnen maken welk genre ze nou het leukste vindt.
De eerste track van AM ‘Don’t Forget To Love Me’ en het gevoelige ‘Someone That I Never Knew’ (één van de eerste liedjes waar ze zelf aan meeschreef) werden goed ontvangen. Het was te merken dat zowel de zangeres als het publiek genoot.

Natuurlijk sprak Maan ook over haar deelname aan het programma ‘Beste zangers’ en zong speciaal voor alle geliefden in de zaal ‘Jij bent de liefde’ dat luid werd meegezongen. Om vervolgens het publiek muisstil te krijgen en kippenvel te bezorgen met een ingeleefde en vol overgave gezongen ‘Nessun Dorma’, gevolgd door een daverend en lang aanhoudend applaus.

Vervolgens gingen de voetjes weer van de vloer met ‘Pockets Full Of Change’.
Maan wilde heel graag, net als haar idool Beyoncè, een selfie maken met een volle zaal achter zich met flitsende telefoons achter zich. Daar werkte iedereen graag aan mee, waarmee ze weer een punt van haar wensenlijst kon afvinken.
Het enige minpuntje van de avond was de storende aanwezigheid van de manager die pal voor een aantal bezoekers ging staan waardoor hen het zicht werd ontnomen. Op de vraag of hij een stapje opzij wilde doen snauwde hij dat hij aan het werk was en zo lang bleef staan als hij wilde. Ondertussen zette Maan de zaal op zijn kop met een aantal dansnummers waarbij tijdens ‘He Ain’t You’ een meisje op het podium werd getrokken en werd uitgedaagd werd voor een dance battle. Tijdens ‘Ride It’ verliet Maan het podium en ging dansend door het publiek.

Voor ze het podium verliet bedankte ze het publiek voor een fantastische avond en zei dat met deze tour haar droom was uitgekomen. Om daarna nog terug te komen met ‘Perfect World’ (geproduceerd door Hardwell) en ‘The Power Of Love’ waarmee haar carrière begon tijdens de audities voor ‘The Voice Of Holland’.
De show werd afgesloten met haar huidige top 40 hit (mede dankzij Ronnie Flex) ‘Blijf Bij Mij’ dat natuurlijk weer uit volle borst meegezongen werd.
Tenslotte bedankte Maan het publiek door te zeggen dat ze het erg fijn vond te merken dat er vanavond niet alleen gedanst en meegezongen werd maar ook echt geluisterd werd naar haar muziek. Daar hadden de zangeres en haar band echt van genoten.

De eerste clubtour van Maan zit er bijna op. Vanavond is de belofte waargemaakt. Het wordt interessant om te volgen welke dromen deze getalenteerde zangeres nog meer waar gaat maken.

Foto’s (c) Kevin Knipping / Maxazine

Deel: