Het leukste jazzfestival van Amsterdam vond zaterdagavond plaats in Studio K/Stay Okay. De zevende editie van Jazzfest Amsterdam was een week voor aanvang al uitverkocht en dat was meer dan terecht. Zaterdag 17 maart werd in een aangename huiskamersfeer in de zalen en gangen van Studio/K en StayOkay Amsterdam een fantastisch jazzfestival gehouden, met heel veel fantastische jazz, world, impro en muzikale ontmoetingen van aanstormend talent en oudgedienden. En zoals ieder jaar ontaardde het onvermijdelijk in een swingend, Amsterdams feest!

Met buiten gevoelstemparatuur -10 was het binnen goed toeven met toffe jazz– impro en wereldmuziek. Hoogtepunt de onvolprezen Chambertones (Jesse Ruller, Joris Roelof en Clemens van der Veen) en de zoetgevooisde stem van Becca Stevens. Haar mooie zachte stem werd omlijnd met de mooie kleuren uit de gitaar van Jesse, en een volle zaal genoot!

Ook waren er optredens van onder anderen Fuensanta Mendez Quintet, Jasper Blom en het Pablo Held Trio, Mehmet Polat trio, Becca Stevens & Chambertones, Floatmonki en Peter Bernstein met Martijn van Iterson, John Engels en Tobias Nijboer. Kortom, een meer dan geslaagde editie van het mooiste jazzfestival van Amsterdam en wijde omtrek.

Foto’s (c) Eric van Nieuwland

Deel: