Vrijdagavond presenteerde zangeres Kim Hoorweg haar nieuwe album in BIRD aan de Raampoortstraat te Rotterdam. De geboren Utrechtse groeide op in de Verenigde Staten, alwaar ze op haar veertiende al tekende bij het Amerikaanse label Verve. Ze bracht op haar 15e (!) haar debuutalbum ‘Kim Is Back’ uit en werd uitgenodigd over de hele wereld, waaronder op het befaamde North Sea Jazz festival. In de daaropvolgende jaren maakte de zangeres haar belofte-status waar met een Edison-nominatie en samenwerkingen met o.a. het Metropole Orkest, Benjamin Herman en Candy Dulfer.

Tegenwoordig is Kim al weer 25 jaar en heeft ze de stembanden van een echte doorgewinterde jazzdiva. In het Rotterdamse BIRD bracht de zangeres haar nieuwe album mee, ‘Untouchable’. Op ‘Untouchable’ werkt ze samen met onder anderen Raul Midón en wordt ze begeleid door de crème de la crème van de Nederlandse jazzscene. Die crème de la crème was er vrijdagavond ook bij in Rotterdam en bestaat uit namen als Anton Goudsmit, Niels Broos, Glenn Gaddum Jr. en Yoran Vroom. Voeg daar een dosis indie-jazz en dromerige synths aan toe en je hebt de perfecte optelsom voor een magische avond!

En een magische avond was het zeker, met nummers van haar nieuwe album ‘Untouchable’, maar ook van de voorgaande albums van de inmiddels gevierde zangeres. Kim Hoorweg is inmiddels niet meer weg te slaan uit de Nederlandse jazz scene en dat bewees ze dan ook overduidelijk in BIRD. Met hier en daar een lach werd ‘Untouchables’ dan ook goed neergezet voor het toegestroomde jazzpubliek, en heeft Hoorweg zeer zeker een goede zet gedaan om nog verder door te breken bij het Nederlandse publiek. Aan haar muziek, stem en doorzettingsvermogen zal het niet liggen in ieder geval. En aan het Rotterdamse publiek al zeker niet, want dat genoot, met volle teugen.

Foto’s (c) Eric van Nieuwland

Deel: