Sinds het verschijnen van zijn debuutalbum ‘High On You’ vorig jaar, wordt hij gezien als een van de grootste beloftes van de Nederlandse muziekwereld. De uit Paramaribo afkomstige singer-songwriter Jeangu Macrooy komt op 11 mei terug naar Groningen met soulvolle folk muziek, deze keer voor een solo show in de Lutherse Kerk.

Jeangu Macrooy groeide op in de tropische warmte van Suriname. In 2014 besloot hij te verhuizen naar Nederland om zijn muzikale carrière verder uit te bouwen. Er ontstond een samenwerking met producer Perquisite en hij werd getekend bij diens label Unexpected Records. In april 2016 kwam Jeangu’s debuut-EP ‘Brave Enough’ uit.

Het album is energiek en dansbaar, maar bij vlagen ook melancholisch. In nummers ‘Crazy Kids’ en ‘Head Over Heels’ verlegt Jeangu Macrooy de focus naar een rauwer geluid. Nummers als ‘Antidote’ en titelsong ‘High On You’ laten vooral ook Jeangu’s soulvolle kant zien. Dit wordt versterkt door de prominente rol voor de blazers op het album. De rode draad blijft echter Jeangu’s unieke stem die hypnotiseert in het laag en imponeert in het hoog.

Met zijn eerste single ‘Gold’ mocht Jeangu Macrooy gelijk langskomen bij De Wereld Draait Door, waar hij sindsdien een graag geziene gast is. In 2016 speelde Jeangu uiteindelijk 120 shows in 12 maanden; een gouden jaar dat werd afgesloten met een optreden op ESNS en een nominatie voor een Edison in de categorie ‘Beste Nieuwkomer’. In 2017 stond Jeangu al eens in een uitverkochte binnenzaal van De Oosterpoort en stond hij op festivals als North Sea Jazz, Mundial en Lowlands. Met zijn energieke en bijzondere optredens weet Jeangu Macrooy moeiteloos een hele zaal stil of aan het dansen te krijgen.

Deel: