Wegens de grote vraag naar kaarten geeft Elton John een tweede concert in Ziggo Dome Amsterdam op zaterdag 8 juni 2019. De kaarten voor het eerste concert op 15 mei waren in een mum van tijd uitverkocht. De kaartverkoop voor het extra concert dat eveneens deel uitmaakt van zijn grootse, drie jaar durende ‘Farewell Yellow Brick Road’ tournee start vrijdag 2 maart om 10.00 uur via Ticketmaster.

‘Het is tijd om te stoppen met touren zodat ik me helemaal kan richten op het belangrijke volgende hoofdstuk van mijn leven’ – Elton John

Na meer dan een halve eeuw touren en een onnavolgbare carrière die het culturele landschap veranderde en waarin Elton John zijn plaats veroverde als een wereldwijd icon, kondigde de superster vorige maand zijn allerlaatste ‘Farewell Yellow Brick Road’ tournee aan.

De ‘Farewell Yellow Brick Road’ tournee begint in de VS op 8 september 2018 en zal bestaan uit meer dan 300 optredens verdeeld over vijf continenten; zo doet de tour Noord-Amerika, Europa, Azië, Zuid-Amerika en Australië aan voordat hij afsluit in 2021. Op woensdag 15 mei 2019 arriveert de ‘Farewell Yellow Brick Road’ tournee voor het eerst in Ziggo Dome in Amsterdam. Gevolgd door een tweede stop op zaterdag 8 juni. Het wordt de allerlaatste tournee van de superster; het einde van ruim een halve eeuw touren voor een van de langstwerkende artiesten uit de popmuziek. Eltons nieuwste productie neemt zijn fans mee op een muzikale én visuele reis door zijn unieke carrière die meer dan vijftig jaar hits omvat.

“Live optreden vervult me, en ik ben dolgelukkig en vereerd dat ik nog steeds voor publiek over de hele wereld mag spelen”, zegt Elton. “Ik ben van plan mijn passie en creativiteit, waarmee ik fans decennialang heb vermaakt, mee te brengen op mijn laatste tournee. Ik zie ernaar uit om, nadat de tournee eindigt, dat hoofdstuk van mijn leven af te sluiten, afscheid te nemen van mijn toerende leven en meer tijd te besteden aan de opvoeding van mijn kinderen.”

Elton John is een van de bestverkopende soloartiesten ooit, met 38 gouden en 31 platinum en multi-platinum albums, meer dan vijftig Top 40-hits en ruim 300 miljoen verkochte albums wereldwijd. Hij houdt het record voor bestverkopende single ooit, ‘Candle In The Wind 1997’, met meer dan 33 miljoen verkochte exemplaren. ‘Diamonds’, het Ultimate Greatest Hits album, bereikte na release in november 2017 de nummer 5-positie in de Britse albumlijsten en werd daardoor Eltons veertigste UK Top 40 album; nog voordat het jaar uit was, behaalde het album bovendien de gouden status. Het album vierde tevens een schrijf-samenwerking van maar liefst vijftig jaar met Bernie Taupin. Hij schreef ook de muziek voor toneel- en filmsuccessen zoals ‘Billy Elliot: The Musical’, Elton Johns en Tim Rice’s ‘Aida’, en ‘The Lion King’, dat werd bekroond als bestverkopende voorstelling en filmrelease ter wereld. Sinds hij in 1970 zijn eerste tour lanceerde, trad Elton ruim 4000 keer op in meer dan tachtig landen. Onder de vele prijzen die hij in zijn carrière mocht ontvangen zijn vijf Grammy’s, waaronder de Grammy Legend Award, een Tony, een Oscar, een BRIT Award voor Beste Mannelijke Artiest, opnames in de Rock and Roll Hall of Fame én de Songwriters Hall of Fame, de Kennedy Center Honor, een Legend of Live Award, dertien Ivor Novello Awards en een ridderschap van Hare Majesteit Queen Elizabeth II voor ‘diensten voor muzikale en liefdadigheidsdoelen’. Slechts een paar dagen geleden ontving hij de Crystal Awards voor zijn jarenlange strijd tegen HIV/aids op het World Economic Forum in Davos. In 1992 richtte Elton de Elton John AIDS Foundation op, die tegenwoordig een van de grootste HIV/aids-stichtingen is en al meer dan 400 miljoen dollar inzamelde voor het wereldwijde gevecht tegen de gevreesde ziekte.

Deel: