De recent gemaakte documentaire ‘Sir Doug and the Genuine Texas Cosmic Groove’ is slechts enkele malen te zien geweest in een aantal bioscopen in Texas, en zal binnenkort (op dinsdag 6 februari om 20.30 uur) éénmalig te zien zijn in Nederland, in de bovenzaal van De Rozenknop in Eindhoven.

Doug Sahm is een icoon, en waarschijnlijk de belangrijkste en meest tot de verbeelding sprekende exponent van de veelzijdige muziekscene in Texas. Naast een imposante solo-carrière kennen we hem óók als spil van het Sir Douglas Quintet (“Mendocino”) en van de Texas Tornados (samen met mede-iconen Freddy Fender en Augie Meyers). Doug Sahm overleed in 1999 na een ruim 40-jarige turbulente carrière, en zijn wilde en woeste leven is perfect gedocumenteerd in deze schitterende film, die doorspekt is met veel prachtig oud beeldmateriaal wat verloren gewaand was. Ook de tijd dat hij woonde en zeer succesvol was in Scandinavië komt uitgebreid aan bod. Een must-see film voor elke zichzelf serieus nemende muziekliefhebber!

(Deze filmvoorstelling komt tot stand met veel dank aan de Eindhovense muzikant Jack Hustinx)

 

 

Deel: