My Baby is een band waarvan je de muziek voornamelijk kunt ervaren als je ze live ziet. Het is niet voor niets dat je ze dan ook niet met regelmaat op de Nederlandse radiozenders kunt beluisteren. De muziek van My Baby neemt je mee in een trance als je je er voor openstelt. Dansbare, bijna hypnotiserende muziek die je even wegvoert uit de onrust van onze moderne samenleving.

De kracht van de muziek van My Baby komt voor uit invloeden van spirituele muziek zoals gospel en voodoo. Het is alsof je meegenomen wordt in één groot ritueel want de aaneenschakeling van nummers gaan vloeiend over van het ene naar het ander.

Dat het geluid wordt voortgebracht door de gitaarpartijen van Cato van Dijck en Daniel Johnston en de drummer Joost ‘Sheik’ van Dijck als tempo bewaarder is af en toe niet te bevatten. Een band die met regelmaat toert door een groot deel van Europa, maar ook Australië en Nieuw-zeeland, het thuisland van Daniel ‘daFreez’ Johnston, stond ook op grote festivals als Lowlands, Down the Rabbit Hole, Pinkpop, Bospop, Zwarte Cross en het Glastonbury Festival, waar ze maar liefst in 2015 6x geprogrammeerd waren.

Met hun nieuwe album ‘Prehistoric Rhythm’ probeert de band een oerbewustzijn te channelen dat je terugbrengt in de tijd van de prehistorische dans rond een vuurplaats. Of de hypnotiserende beats, soulvolle vocalen, en psychedelische riffs je aanspreken moet je zelf beleven. My Baby’s muziek ervaren moet je zelf doen, en niet voor iemand anders, zoals ook te bemerken was in de 013. Mensen die meegekomen waren voor een ander zag je druk speculeren over hun ervaringen met My Baby terwijl de rest opging in de muziek.

My Baby geeft nog enkele concerten in Nederland, waarvan een groot deel uitverkocht is. De band lijkt ook Nederland langzaam aan het veroveren te zijn.

Foto’s (c) Josanne van der Heijden

Deel: