Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Amadou & Mariam in De Oosterpoort

Concerttip maandag 16 oktober: Amadou & Mariam in De Oosterpoort

De muziek van Amadou & Mariam wordt getypeerd als poppy afrobeat, waarin traditionele en elektronische muziek moeiteloos samenkomen tot een sensueel en uiterst dansbaar geheel. Zangeres Mariam Doumbia en zanger en gitarist Amadou Bagayoko staan ook wel bekend als “the blind couple from Mali”. Ze ontmoetten elkaar in 1974 op het Malinese instituut voor jonge blinden. Sinds 1980 treden ze samen op; de eerste jaren in Afrika en vanaf 1985 ook in Frankrijk en op wereldmuziekfestivals in de hele wereld.

Barack Obama
Het duo boekte aanvankelijk successen in Mali en in 2004 braken ze internationaal door met de aanstekelijke, door Mano Chao geproduceerde plaat ‘Dimanche a Bamako’. Er volgden wereldtournees en samenwerkingen met o.a. Coldplay, U2 en helden David Gillmour en Johnny Marr. Ook traden Amadou & Mariam op tijdens het Nobelprijsconcert voor Barack Obama en de openingsceremonies van twee FIFA world cups.

Meer info en tickets vind je hier.

Deel: