Na Glastonbury en Isle of Wight is MY BABY Nederland zeker nog niet vergeten. Zojuist werd in De Wereld Draait Door bekend gemaakt dat zij op 23 december een ‘End of 2017 Celebration’ concert geven in TivoliVredenburg. Met deze show sluiten Cato van Dijk, Joost van Dijk en Daniel Johnston het jaar in stijl af. Dit gaan zij niet alleen doen, maar met speciale gastoptredens.

MY BABY speelde dit jaar als eerste Nederlandse act ooit op de mainstage van Isle of Wight, speelde voor de tweede keer op Glastonbury en Down The Rabbit Hole, pakte tussendoor Pinkpop mee en verkochten hun Duitse, Britse, Nederlandse en Oost-Europese tour uit. Ook werd de clip van Sunflower Sutra genomineerd voor een Los Angels Music Video Award.

Momenteel is MY BABY bezig met de tour van het goed ontvangen album ‘Prehistoric Rhythm’. Het tweede deel van de ‘Prehistoric Rhythm’tour telt dertig shows door elf landen. De show op 24 november in 013 in Tilburg is al uitverkocht.

MY BABY bracht eind 2013 debuutalbum ‘Loves Voodoo!’ uit, waarmee de band de wereld kennis liet maken met hun magische en hypnotiserende voodoo blues beats. In 2014 speelde het trio o.a. op Eurosonic/Noorderlslag en Zwarte Cross en speelde shows in de UK en Nieuw-Zeeland. In 2015 tourde de band non-stop door Europa, dit keer ter promotie van hun tweede album ‘Shamanaid’. MY BABY was tevens te zien op grote festivals als Lowlands, Into The Great Wide Open en Sziget. Ook stond MY BABY geprogrammeerd op maar liefst zeven podia tijdens Glastonbury. Seasick Steve vroeg de band vervolgens als support op zijn tour door de UK.

In 2016 werd MY BABY geëerd met een Edison Pop Award voor hun album ‘Shamanaid’, en deed een headline tour door de UK, Duitsland, Denemarken, Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika en Nederland. Daarnaast speelde de band o.a. op Paaspop, Dauwpop, Down The Rabbit Hole, Zwarte Cross, en de Gentse Feesten in België. In 2017 releast de groep haar derde (en meest succesvolle) album tot nu toe getiteld ‘Prehistoric Rhythm’. Het levert hen niet alleen uitverkochte shows in Nederland, de UK, Duitsland en Oost Europa op, maar het zorgt er ook voor dat ze als eerste Nederlandse band op het hoofdpodium van het legendarische Isle of Wight Festival mogen optreden. De kritieken van de internationale pers zijn unaniem lovend.

Deel: