Country muziek is aan een opmars bezig in Nederland. Zo getuige het succes van voorheen Taylor Swift en afgelopen jaar Sam Hunt in de Top 40, een uitverkocht concert van Miranda Lambert deze zomer in Bloemendaal en nu het bezoek van Lady Antebellum aan Amsterdam. De ‘You Look Good World Tour‘ ondersteund het succesvolle en voor een Country Music Award genomineerde album ‘Heart Break’ dat in juni uitgebracht werd. Het trio uit Nashville, bestaande uit Dave Haywood, Charles Kelley en Hillary Scott, brak in 2010 wereldwijd door met hun hit ‘Need You Now’, dat sindsdien ook jaarlijks terug te vinden is in de Top 2000.

Lady AntebellumHet voorprogramma werd verzorgd door de 24-jarige uit Mascot, Tennessee afkomstige Kelsea Bellarini. Bellarini, die met ‘Dibs’, ‘Love Me Like You Mean It’ en ‘Peter Pan’ al  meerdere Airplay nummer 1 hits op haar naam heeft staan in haar thuisland Amerika, én genomineerd is voor beste vrouwelijke vocalist bij de komende Country Music Awards, maakte er een waar feestje van in het AFAS Live. Dit voorprogramma betrof een mini concert van ruim 45 minuten waarbij fans en nog-niet-fans een staaltje van haar kunnen konden bewonderen. De release van Bellarini’s tweede album ‘Unapologetically’ staat gepland voor november dit jaar. Van dit album bracht zij ‘Legends’ en titelsong ‘Unapologetically’ ten gehore. Tussen haar hits en nieuwste singles door bracht zij cover medleys van Little Big Town’s ‘Girl Crush’, Keith Urban’s ‘Blue Ain’t Your Color’, James Bay’s ‘Let It Go’, Justin Bieber’s Sorry en OneRepublic’s ‘Apologize’. Het zal zeker niet lang duren voordat zij in Amerika zelf volle zalen trekt.

Lady AntebellumNa een korte intermissie om het podium om te bouwen, en het publiek op te zwepen door middel van een zogeten ‘dance cam’, betrad Lady Antebellum onder luid getrompetter door de twee heren van de blazerssectie het podium. De avond trapte af met hun funky en tekstueel cheeky ‘Downtown’ dat meteen de toon zette voor een energiek avondje in Amsterdam. Er werd doorgestoomd naar ‘Our Kind Of Love’, ‘This City’ waarna een klein rustpuntje met ‘Dancing Away With My Heart’ volgde.

Uiteraard passeerde titeltrack ‘Heart Break’ van het laatste album de revue waarmee het tempo weer omhoog werd gegooid en het publiek getrakteerd werd op nummers van hun eerdere albums zoals ‘Compass’, ‘We Owned The Night’ en ‘American Honey’. De energie spatte van het podium en het publiek deed net zo hard mee. Het echte stadion nummer ‘Good Time To Be Alive’ werd niet overgeslagen en leidde de introductie van de band in, waarbij Scott’s man de drummer was. Andere opvallende verschijning was toch wel de lead gitarist die voornamelijk door de vlechten in zijn haar veel weg had van country legende Willie Nelson.

Om even op adem te kunnen komen was er een kleine interlude met alleen de drie leden van Lady Antebellum op het podium om even terug te gaan naar hun begintijd. Met een korte versie van ‘Georgia On My Mind’ luidde Kelley het prachtige ‘Hurt’ in, een vocaal meesterstukje van Scott. Die overigens tijdens het luide en aanhoudende applaus zelfs een traantje moest wegpinken. Na een cover van Shania Twain’s hit ‘You’re Still The One’ werd het feestje voortgezet met ‘Just A Kiss’ en hun voorlaatste single ‘You Look Good’. Tijdens een cover van Beyoncés hit ‘Crazy In Love’ werd ook Ballerini het podium weer op gehaald.

De encore werd ingeluid door het intro van Phil Collins’ ‘In The Air Tonight’ waarna vloeiend overgegaan werd in ‘Bartender’. De avond werd besloten door de monsterhit ‘Need You Now’ waarbij iedereen in het uitzinnige AFAS Live zijn of haar stem schor zong, voor zo ver dat nog mogelijk was.

De ‘You Look Good World Tour’ doet verder nog Manchester, Dublin, Glasgow, Birmingham en Londen aan in Europa. Om de van een tweeling in verwachting zijnde Scott wat rust te gunnen tijdens de tour hebben ze tot hun spijt hun bezoek aan Zuid-Afrika af moeten zeggen. De tour wordt op 15 november afgesloten in Chicago.

Foto’s (c) Sander Rijken

Deel: