Zojuist is bekend gemaakt dat Tom Petty op 66-jarige leeftijd is overleden. De rocklegende is maandag bewusteloos aangetroffen in zijn huis te Mailbu en werd direct afgevoerd naar naar het UCLA Santa Monica ziekenhuis, alwaar hij aan de hartbewaking en beademing werd gelegd. Na onderzoek bleek dat er geen hersenactiviteit meer was waarna de zanger van de beademing is afgehaald.

Petty bereikte het sterrendom in de jaren ’70 met zijn band, Tom Petty and the Heartbreakers. De band had een aantal hits waaronder ‘American Girl, ‘Free Fallin’, ‘Breakdown’, ‘Listen to Her Heart’ en meer. Tom Petty and the Heartbreakers traden in 2002 toe tot de Rock and Roll Hall of Fame. Met de Heartbreakers bracht Petty 13 albums uit, solo 3. Ook nam hij deel aan de in 1988 opgerichte gelegenheidsband The Traveling Wilburys, tesamen met Bob Dylan, George Harrison, Roy Orbison en Jeff Lynne. Zij hadden een grote hit met ‘Handle With Care’ (1988).

Deel: