In september duikt de NTR op themakanaal NPO Cultura weer diep in 50 jaar popmuziek. Aan de hand van de actualiteit presenteren Leo Blokhuis en Andrew Makkinga in NPO Radio 2 presenteert… weer de mooiste concerten en documentaires. Deze maand staan we stil bij Dave Stewart (de mannelijke helft van de Eurythmics), Johnny Cash, hit-singer-songwriter Carole King, duiken we in het fenomeen van de Yacht Rock met veel Steely Dan en staan we stil bij 50 jaar Doors.

Come on baby, light my fire. We vieren dit jaar 50 jaar The Doors. In januari 1967 verscheen immers het even baanbrekende als legendarische debuutalbum van de groep met de charismatische Jim Morrison achter de microfoon. Eerder dit jaar verscheen al een uitgebreide nieuwe versie van dat Doors-debuut. In november volgt een heruitgave van ‘Strange Days’, het tweede album dat de groep in 1967 wist uit te brengen. Daarom geven we in deze aflevering ruim baan aan: Jim Morrison (zang, overleden in 1971 in Parijs onder mysterieuze omstandigheden), Ray Manzarek (toetsen, overleden in 2013), Robby Krieger (gitaar) en John Densmore (drums). U ziet een compleet, vintage concert uit 1968, op de setlist prijken o.a. ‘Light my fire’, ‘Hello I love you’ en ‘The end’.

NPO Radio 2 presenteert… The Doors, 23:10 – 00:25 uur, NPO Cultura

Deel: