Scott Kannberg is nogal een begrip op Planeet Indierock: hij is gitarist van Pavement en bandleider van cultbandje Preston School Of Industry. Het heeft acht jaar geduurd – sinds het album ‘The Real Feel’ – voordat Kannberg een plaat heeft gemaakt met zijn eigen project Spiral Stairs. Het leven had zijn eigen plannen: Kannberg verhuisde met zijn vrouw naar Australië. Toen zijn dochtertje geboren werd, leek het éven dat Kannberg het leven als familieman volledig zou gaan omarmen. Toch kruipt het bloed waar het niet gaan kan: Kannberg verhuisde uit verveling naar Los Angeles, en opeens kwamen alle prikkels om de gitaar op te pikken terug.

Aanvankelijk wilde Kannberg zijn nieuwe plaat in een week eruit poepen in Seattle, net als die goeie ouwe tijd. Maar een maand van tevoren hoorde hij dat maatje Darius Minwalla, drummer van Preston School Of Industry, overleed in zijn slaap. Met input van muzikant Kelley Stoltz en gastbijdragen van Kevin Drew (Broken Social Scene) en Matt Berninger (The National) kreeg ‘Doris and The Daggers’ plots een nieuwe creatieve wending. Het is een melancholische, sentimentele plaat geworden die terugkijkt op de afgelopen acht jaar: het geluk van vaderschap en het verdriet van verlies. Maar vooral ook de mensen die Kannberg’s pad hebben gekruist tijdens zijn verblijf in Brisbane.

We hoeven gelukkig niet helemaal naar Brisbane te reizen gaan om Spiral Stairs te zien, want Kannberg en band komen gewoon hierheen!

Deel: