Geboren en getogen Rotterdammer Mark Blomsteel werkt vanuit Nashville Tennessee keihard om zijn dromen waar te maken. Dat de zanger door een genetische oogziekte aan één oog volledig blind is en met het andere slechts 25% zicht heeft, vormt geregeld een uitdaging, maar heeft Mark nooit tegengehouden. De zanger wil met zijn muziek graag anderen inspireren om zich niet tegen te laten houden hun dromen na te jagen.

Hij nam twee albums op in de beroemde Treasure Isle Studio onder leiding van voormalig manager en producer van The Beach Boys, Fred Vail. Mark werd beloond met drie Dutch CMA awards en trad op in Europa (o.a. op het Country Music Festival in Zurich) en tourde in Amerika.

Ook al woont en werkt Mark alweer een flink aantal jaar in Nashville, “Music City USA” blijft hem inspireren. Mark vertelt: “Op elke straathoek staat er wel iemand muziek te maken en het niveau is echt top. Tegenwoordig is het de plek waar veel jongeren in Amerika naartoe trekken. Zeker ook omdat de country muziek zo populair is. Op Broadway heb je natuurlijk de honky tonks waar altijd wat te beleven is. De zogenaamde sterren blijven ook heel toegankelijk. Zo heb ik bijvoorbeeld backstage bij de Grand Ole Opry een leuk gesprek gehad met acteur Kevin Costner”.

Op 13 oktober 2017 verschijnt Mark’s derde album, wederom in samenwerking met Fred Vail. De titel van het album verwijst naar de bijnaam die Mark in Nashville kreeg; waar de Amerikanen de “Dutch boy” op de voet volgen. De nieuwe single ‘Show Me What You Got’ is de perfecte plaat voor wie terugverlangt naar de zomer en komt als voorloper van het album uit op 22 September. De bijbehorende videoclip, opgenomen in het kustplaatsje Morehead City, North Carolina is via Youtube te bekijken.

‘#Dutchboy’ is een afwisselend album waarop Mark zich laat inspireren door zijn zoektocht naar de perfecte mix van oude country muziek en het new country geluid. Hij mengt invloeden uit de country-, pop- en rockmuziek met als resultaat verrassende songs zoals de single ‘Contagious’. Muzikaal hoogtepunt is voor Mark de track ‘Saturday Night’, een nummer geschreven door Brian Wilson van The Beach Boys. Ook speelt de crème de la crème van Nashville sessiemuzikanten weer mee op ‘#Dutchboy’ dat is opgenomen in de Treasure Isle Studio, waar o.a. James Taylor, Sheryl Crow, Dolly Parton en Johnny Cash ook opnamen.

#Dutchboy verschijnt op 13 oktober 2017 via Heartselling. Mark Blomsteel komt in oktober naar Nederland om ‘#Dutchboy’ live aan het publiek te presenteren. Met zijn avondvullende show staat hij op vrijdag 27 oktober in het Isala Theater in Capelle a/d IJssel.

Deel: