Singer-songwriter Glen Hansard geeft zaterdag 16 september een kort solo-optreden tijdens de 35ste Nacht van de Poëzie in Utrecht. De Ierse Hansard is een artiest van wereldformaat; zijn hit ‘Falling Slowly’ werd alleen op Spotify al zevenendertig miljoen keer beluisterd. Hansard komt speciaal naar Nederland voor een optreden tijdens de 35ste editie van de jaarlijkse poëziemarathon in de Grote Zaal van TivoliVredenburg. Andere entr’actes die het stokje van de 19 dichters overnemen, zijn Brigitte Kaandorp, Lucas & Arthur Jussen, ISH Dance Collective, Karsu, The Flying Pickets en Gallowstreet.

“We hadden al heel lang de wens om Glen Hansard een keer op De Nacht te hebben,’ zegt programmeur Michaël Stoker. ‘Hij is een van de grote singer-songwriters van deze tijd, een dichter in de betekenis van troubadour; iemand die onderweg is en verhalen mee terugneemt. Dat hij nu een paar van zijn liedjes op de Nacht komt spelen, is een grote eer. Een schitterend cadeau voor de jarige Nacht.”

De Ierse singer-songwriter Glen Hansard werd in de jaren negentig bekend als zanger en gitarist van de Ierse band The Frames. Bij het grote publiek brak hij in 2007 door dankzij zijn rol als straatmuzikant in de speelfilm Once, waarin hij samen met tegenspeelster Markéta Irglová het nummer ‘Falling Slowly’ uitvoerde. Dit leverde hen een Oscar op voor beste nummer en na dit succes traden de twee veelvuldig op als folk rock duo The Swell Season.

Sinds 2012 treedt Hansard onder zijn eigen naam op, vaak bijgestaan door een tienkoppige band. Zijn tweede en meest recente soloalbum Didn’t He Ramble (2015) werd genomineerd voor een Grammy. Vorig jaar stond Hansard op Down The Rabbit Hole en afgelopen zomer verzorgde hij het voorprogramma van Eddie Vedder tijdens zijn Europese tour. Momenteel is hij druk bezig met het schrijven en opnemen van nieuw materiaal voor zijn volgende soloalbum.

Deel: