In een gezellige jazzclub-achtige setting was Paradox klaar voor de gospel van Michelle David & The Gospel Sessions. Nadat de gitaristen Onno Smit en Paul Willemsen en drummer Toon Oomen als eersten het podium betraden was het aan Michelle David om met haar stem het goed gevulde Paradox om te toveren van jazzclub naar gospelkerk. Met ‘Rockin’ your soul’ werd de toon van de avond direct gezet. De Amerikaanse Michelle David verwelkomde het publiek in het Nederlands. Gedurende het concert werd er veelal van instrument gewisseld, zo speelde drummer Toon Oomen tijdens ‘Psalms’ op het wasbord.

Zangeres Mavis Staples is met haar zeer herkenbare stemgeluid een grote inspiratiebron voor Michelle David. Ze droeg het funky ‘Get on Board’ op aan Mavis. Wie nog niet onder de indruk was van het stemgeluid van Michelle David was dat wel na ‘My Praise’, waarbij de vocale kracht van Michelle zeer goed tot uiting kwam.

Van het album The Gospel Sessions volume 1 werd onder andere ‘There’s a light’ gespeeld met een zeer goede gitaarsolo, tot grote vreugde van het publiek. De enthousiaste muzikanten van The Gospel Sessions kregen veel momenten om te laten zien wat ze in huis hadden en maakten hier dankbaar gebruik van.

Michelle David vond het tijd worden om Paradox een inkijk te geven in haar kerk in New York City en zo mocht het publiek hun vocale kunsten laten horen aan Michelle tijdens ’99 and A Half’. Het eerst wat voorzichtige publiek kwam los na wat grapjes van Michelle, als zij zich al zonder microfoon verstaanbaar kon maken – dan het publiek al helemaal. Wat resulteerde in een uitzinnig en enthousiast publiek wat luidkeels meezong. Bij ‘Didn’t it rain’ liet Michelle David zien hoe het er in haar kerk aan toe gaat en kon men toch wel stellen dat ze een krachtige en veelzijdige dijk van een stem bezit, van hard naar zacht en van hoog naar laag.

Na het opzwepende ‘Where I’m going’ kreeg Michelle David het publiek muisstil met een fantastisch stukje A Capella, met een lange staande ovatie tot gevolg. Michelle David begon met zingen in haar kinderjaren en sinds haar vijfde zong ze al de traditional ‘Tradewinds’, en omdat het nog steeds relevant is bracht ze een bewerkte versie in Paradox. Ook liet Michelle het publiek kennis maken met een 119-jarige Michelle David tijdens ‘I know the lord’. Er werd fanatiek mee geklapt en meegezongen bij ‘Gonna be alright’ en de gospelsfeer bereikte hiermee het hoogtepunt.

De eerste toegift ‘Soldier’ werd lekker uitgesmeerd met een mooie en lange gitaarsolo. De tweede toegift ‘Baptized’ was geheel a capella en zeer smaakvol. Deze gospelkerk met veel humor en muzikaliteit van Michelle David & The Gospel Sessions was een bezoek meer dan waard. Na afloop van de show verkocht Michelle David cd’s en hadden de liefhebbers nog de gelegenheid voor een praatje en een foto met Michelle.

Foto’s (c) Stefanie Portegies

Deel: