In NTR presenteert North Sea Jazz brengt Andrew Makkinga vanaf vanavond elke week de beste concerten van festival North Sea Jazz. In juni zijn dat – in de aanloop naar North Sea Jazz 2017 – nog niet eerder uitgezonden concerten van de afgelopen editie van Sabrina Starke, Anthony Hamilton, Steven Wilson én de grote nieuwe naam in de Amerikaanse jazz: Kamasi Washington. Uit het NSJ-archief: Paul Weller en Bootsy Collins. Elke donderdagavond rond 23:30 uur te zien op NPO Cultura.

Sabrina Starke / Anthony Hamilton
Sabrina Starke doet volgende maand weer een paar van haar Imagine-shows waarbij ze akoestisch songs speelt die de wereld hebben veranderd zoals dat beroemde titelnummer van John Lennon. We hebben haar prachtige optreden op North Sea Jazz vorig jaar, Starke speelt o.a. haar eerste hit ‘ Do for love’ en een zwaar funkende versie van Bill Withers’ ‘Better off dead’ . In 2016 was tevens Anthony Hamilton te gast op North Sea Jazz. En hij weet van de Maas-zaal op het festival een kerk te maken. Gaat dat zien.

Het beste van North Sea Jazz, 23:30 uur, NPO Cultura

Deel: