De Rotterdamse rap- en vriendengroep Broederliefde is op dit moment de onbetwiste koning van de Nederlandse hiphop. Op zaterdag 29 april maken de mannen van Broederliefde hun grote droom waar: een concert voor 10.000 man in Het Kasteel in Spangen, stadion van hun geliefde voetbalclub Sparta. Live te volgen op tv, radio en internet. De concertregistratie wordt op 28 april voorafgegaan door een portret van de band in een speciale documentaire Op weg naar Het Kasteel.

Broederliefde – Op weg naar Het Kasteel

In aanloop naar het concert zendt de VPRO een portret van Broederliefde uit. In deze documentaire zijn kijkers getuige van de voorbereidingen voor dit cruciale optreden. De bandleden bezoeken verschillende plekken in de Rotterdamse buurt Spangen die bepalend zijn geweest voor hun kameraadschap en hun muziek en ze spreken vrijuit over hun dromen én hun fouten. Bevriende rappers en buurtbewoners vertellen over het snel opkomende succes van de rapgroep.

Broederliefde – Op weg naar Het Kasteel, 19.55 uur, NPO 3

Deel: