Het programma van Retropop is compleet. De Nederlandse band Lois Lane is aan de line-up toegevoegd en gaat op zaterdag 10 juni openen op de Nederpopstage. Lois Lane (1984) is de band van de zusjes Suzanne en Monique Klemann. In 1987 wordt de band finalist in de Grote Prijs van Nederland. In 1988 zingen de dames de titelsong ‘Amsterdamned’ voor de gelijknamige film en de grote doorbraak komt met het nummer ‘It’s The First Time’ van hun debuutalbum ‘Loïs Lane’.

Door dit nummer raakt Prince geïnteresseerd. In 1990 verzorgde Lois Lane het voorprogramma van zijn Europese tour en in 1992 nemen ze samen de cd ‘Precious’ op. De singles ‘Sex’ en ‘Qualified’ zorgen voor bekendheid in de Verenigde Staten.

Buiten Lois Lane staan er op de Nederpopstage Di-Rect, Danny Vera, Pater Moeskroen en Pé Daalemmer & Rooie Rinus op het affiche. Voor de Futurestage: Lucas Hamming, Sue the Night, VANT, Indian Askin, DJ Rooie Jager en Tijn Boontjes Dans- en Showorkest en voor het hoofdpodium Chris Norman (ex-Smokie), Fischer-Z, Doe Maar, The Pretenders en Roger Hodgson (ex Supertramp).

Deel: