Op vrijdag 7 april 2017 vindt voor de eerste keer La Nuit Tropique plaats in EKKO. Een nieuwe conceptavond, waar de grenzen tussen Afrikaanse en Westerse muziekstijlen vervagen. Een lange en tropische avond, met een Afrikaanse liveband in de avond en DJ’s die Afrikaanse muziek combineren met cutting edge house in de nacht.

Concert (vanaf 20.30 uur)
De instrumenten en de gewaden mogen traditioneel zijn, de groovende kologomuziek van King Ayisoba heeft de energie en beats van de 21e eeuw en daarmee trekt hij volle zalen in het Ghana van nu. Zijn unieke (soms brullende) stem predikt en vertelt sterke verhalen. Daarbij begeleidt hij zichzelf op de kologo, een tweesnarige gitaar gemaakt van een kalebas, waar zowel ritmisch als melodisch op wordt gespeeld. Muzikale omlijsting wordt verzorgd door Afrodisiac Afrobeat resident DJ Felagoro.

Nacht (vanaf 23.00 tot 05.00 uur)

Auntie Flo is in één adem te noemen met artiesten als Four Tet en Daphni. Oorspronkelijk uit Glasgow, maar nu vanuit London, vliegt hij de wereld over om zijn unieke Afro-Futuristische sound zowel met live-sets als dj-sets te brengen. Utrechtse alleskunner Nuno Dos Santos gaat voor een keer wat anders doen en gaat een speciale afro-set draaien. Ook Super Giri, tevens mede-oprichter van deze avond, weet de meest opzwepende Afrikaanse ritmes te mengen met electronica uit de Westerse wereld.

Deel: