Wereldwijd leider op het gebied van bass en soundsystems, Outlook Festival, viert haar tienjarig bestaan deze zomer. Het gigantische affiche dat al meer dan 100 namen bevatte neemt met de toevoeging van onder andere David Rodigan, Roots Manuva, Mad Professor en Shy FX haar eindvorm aan. Van 6-10 september brengt Outlook Festival dit jaar weer het beste uit dubstep, jungle, dub, drum & bass, hiphop, grime en meer samen in het magische Punta Christo fort te Pula, Kroatië.

Aan de basis van het Kroatische Outlook Festival staan diverse dub en reggae all-stars, waaronder David Rodigan, Congo Natty en family Congo Dubz & Iron Dread. Ook Channel One keert terug naar het fort, evenals Benny Page en de iconische Mad Professor. De legendarische Jamaicaanse vocalist Michael Prophet belooft een bijzonder liveoptreden samen met het reggae collectief Vibronics. Daarnaast laten de new-skool reggae artiesten van de Chronixx & Zinc Fence Redemption Band van zich horen. Equiknoxx zal het publiek voorzien van de nodige dancehall.

Vanuit de dubstep en bass scene maken diverse zwaargewichten hun opwachting in het Punta Christo fort. Zo staan Youngsta, Gantz, Truth, J:Kenzo, LX One, Distinct Motive en Compa op het affiche, maar ook rijzende sterren Jammz, Nines en Kojo Funds ontbreken niet. Pioniers Scott Garcia en Heartless Crew’s Mighty Moe zorgen tussen 6 en 10 september voor nostalgische garage-swing. Muzikale explosies vanuit de bass-hoek zijn te verwachten van onder meer Conducta, Mr Virgo, Darkzy en Amy Becker. Jungle legend Shy FX reist ook af naar Pula, evenals drum & bass gigant Bane. Hiphop sounds komen onder andere van pionier Roots Manuva en nieuw talent Loyle Carner. Liefhebbers van de iets softere jazzy beats halen hun hart op bij de acts van onder meer Jorja Smith, Stones Throw’s Sofie, Tom Misch, Dan Kye en Mahogani.

Tickets & Outlook Bus
Naast de line-up van deze monumentale editie, bieden het decor van een verlaten fort aan de Adriatische kust, het strand met de relaxte reggae vibe en het Kroatische zonnetje de ideale mix van ingrediënten voor een gewilde festivalvakantie. Festivaltickets kosten 165 euro en zijn te koop via de Outlook Festival website. Het openingsconcert kan men bijwonen voor 40 euro. In samenwerking met reispartner Festival.Travel worden busreizen naar Pula, Kroatië aangeboden.

Deel: